''Трећи свјетски рат'' за Мбапеа!

ПСЖ званично ушао у трку и спремио 150. 000. 000! Јунајтед отпао због Жоржа Мендеша, Реал пуни касу за мега понуду. . . ! Сигурно је само да ће једног дана постатји најплаћенији играч у историји фудбала.

Фудбал 12.06.2017 | 23:20
''Трећи свјетски рат'' за Мбапеа!
Нема апсолутно никакве дилеме - кад буде решио да напусти Монако Килијан Мбапе ће постати најплаћенији играч у историји фудбала. Јер чини се да нема клуба са самог врха европске фудбалске хијерархије који није забацио удицу са намером да упеца 18-годишњег аса који је залудео планету и који ће још дуго пунити новинске ступце.

Данас је тако Мбапеово лице на насловној страни угледног Екипа, који доноси информацију да је нови спортски директор Пари Сен Жермена Антеро Енрике, некадашњи шеф Портовог спортског сектора, у првој радној недељи на Парку принчева заказао састанке саКилијановим заступницима. Енрик, није часио часа. Нада се да би до краја недеље већ могао да има прве повратне информације. Ако буду позитивне, Свеци би наводно били спремни да иду и до 150.000.000 евра!

Највећи проблем за ПСЖ је што се прекасно прикључио. Манчестер Сити је већ одавно ту, баш недавно је из Монака довео Бернарда Силву за 50.000.000 евра, плус још могућих 25.000.000 у бонусима. Грађани стога имају повлашћен статус на стадиону Луј други, аПеп Гвардиола је прилично јасно поручио управи клуба да је Мбапе неопходан за следећу сезону и да не жале пара да га доведу. Сити је усмено - дакле још незванично - понудио 120.000.000 евра, а Гвардиола планира састанак са самим играчем одмах по окончању репрезентативних обавеза. Зато Екип управо Грађане идентификује као највећег ривала Пари Сен Жермена у клинчу за Мбапеа.

Неи јединог, мада се многима не дају велике шансе. Рецимо Ливерпулу, иако је Јирген Клоп још пре месец дана обавио преговоре са фудбалеровим заступницима. Поручио им је да Ливерпул спрема тим који ће бити конкурентан Челсију и Манчестер Ситију, да доводе и левог бека, штопера, двојицу везиста и класичну деветку. У средишту целог пројекта -Мбапе. Примамљиво. Али недовољно. Објективно, Редси више нису топ класа.

Исто важи и за Арсеналову понуду, иако се Тобџије свим силама упињу, али Екип пише да је чак и Арсен Венгер песимиста кад је у питању коначан договор. Без Лиге шампиона скоро па никакве.

Ништа боље шансе нема ни Манчестер јунајтеду и то наводно због инсистирања Жоржа Мендеша да буде укључен у цео посао што се нимало не свиђа Мбапеовимпредствницима. Апсолутно их не занима да деле колач са било ким другим, па су Јунајтедове шансе малтене умрле са Мендешовом појавом у целој причи. Притом, стил игре који форсира Жозе Мурињо нимало се не допада Мбапеу.

И ту долазимо до тешке артиљерије. Реал Мадрид полако пуни клупску касу не би ли обезбедио средства за Мбапеово довођење. Најављени одлазак Алвара Морате у Манчестер јунајтед за око 70.000.000 евра, те Хамес Родригез на трансфер листи - Краљевски клуб тражи још 70.000.000, ни Јунајтед ни Интер нису спремни да иду преко 55.000.000 - у служби су приоритетног циља: договора са Монаком и његовим дијамантом.

Ту је и Барселона, која је једина спремна да Килијану испуни жељу, стрпи се до лета 2018. и пружи му ту једну, додатну сезону у Монаку. Али не зато што је великодушна, него зато што ни Мбапе сада не би на стадион "Камп Ноу" пошто зна да се неће наиграти у конкуренцији Луиса Суареза, Нејмара и Лионела Месија, закуцаних у стартној постави Блаугране и код Ернеста Валвердеа. Барса зато планира да се врати следећег лета. Можда ће већ бити касно.

Останак у Монаку и даље је опција. Килијан Мбапе је већ више пута истицао да му је приоритет да игра стандардно како не би случајно изгубио место у репрезентацији Француске за Светско првенство у Русији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имаге

Коментари / 0

Оставите коментар