''Treći svjetski rat'' za Mbapea!

PSŽ zvanično ušao u trku i spremio 150. 000. 000! Junajted otpao zbog Žorža Mendeša, Real puni kasu za mega ponudu. . . ! Sigurno je samo da će jednog dana postatji najplaćeniji igrač u istoriji fudbala.

Fudbal 12.06.2017 | 23:20
''Treći svjetski rat'' za Mbapea!
Nema apsolutno nikakve dileme - kad bude rešio da napusti Monako Kilijan Mbape će postati najplaćeniji igrač u istoriji fudbala. Jer čini se da nema kluba sa samog vrha evropske fudbalske hijerarhije koji nije zabacio udicu sa namerom da upeca 18-godišnjeg asa koji je zaludeo planetu i koji će još dugo puniti novinske stupce.

Danas je tako Mbapeovo lice na naslovnoj strani uglednog Ekipa, koji donosi informaciju da je novi sportski direktor Pari Sen Žermena Antero Enrike, nekadašnji šef Portovog sportskog sektora, u prvoj radnoj nedelji na Parku prinčeva zakazao sastanke saKilijanovim zastupnicima. Enrik, nije časio časa. Nada se da bi do kraja nedelje već mogao da ima prve povratne informacije. Ako budu pozitivne, Sveci bi navodno bili spremni da idu i do 150.000.000 evra!

Najveći problem za PSŽ je što se prekasno priključio. Mančester Siti je već odavno tu, baš nedavno je iz Monaka doveo Bernarda Silvu za 50.000.000 evra, plus još mogućih 25.000.000 u bonusima. Građani stoga imaju povlašćen status na stadionu Luj drugi, aPep Gvardiola je prilično jasno poručio upravi kluba da je Mbape neophodan za sledeću sezonu i da ne žale para da ga dovedu. Siti je usmeno - dakle još nezvanično - ponudio 120.000.000 evra, a Gvardiola planira sastanak sa samim igračem odmah po okončanju reprezentativnih obaveza. Zato Ekip upravo Građane identifikuje kao najvećeg rivala Pari Sen Žermena u klinču za Mbapea.

Nei jedinog, mada se mnogima ne daju velike šanse. Recimo Liverpulu, iako je Jirgen Klop još pre mesec dana obavio pregovore sa fudbalerovim zastupnicima. Poručio im je da Liverpul sprema tim koji će biti konkurentan Čelsiju i Mančester Sitiju, da dovode i levog beka, štopera, dvojicu vezista i klasičnu devetku. U središtu celog projekta -Mbape. Primamljivo. Ali nedovoljno. Objektivno, Redsi više nisu top klasa.

Isto važi i za Arsenalovu ponudu, iako se Tobdžije svim silama upinju, ali Ekip piše da je čak i Arsen Venger pesimista kad je u pitanju konačan dogovor. Bez Lige šampiona skoro pa nikakve.

Ništa bolje šanse nema ni Mančester junajtedu i to navodno zbog insistiranja Žorža Mendeša da bude uključen u ceo posao što se nimalo ne sviđa Mbapeovimpredstvnicima. Apsolutno ih ne zanima da dele kolač sa bilo kim drugim, pa su Junajtedove šanse maltene umrle sa Mendešovom pojavom u celoj priči. Pritom, stil igre koji forsira Žoze Murinjo nimalo se ne dopada Mbapeu.

I tu dolazimo do teške artiljerije. Real Madrid polako puni klupsku kasu ne bi li obezbedio sredstva za Mbapeovo dovođenje. Najavljeni odlazak Alvara Morate u Mančester junajted za oko 70.000.000 evra, te Hames Rodrigez na transfer listi - Kraljevski klub traži još 70.000.000, ni Junajted ni Inter nisu spremni da idu preko 55.000.000 - u službi su prioritetnog cilja: dogovora sa Monakom i njegovim dijamantom.

Tu je i Barselona, koja je jedina spremna da Kilijanu ispuni želju, strpi se do leta 2018. i pruži mu tu jednu, dodatnu sezonu u Monaku. Ali ne zato što je velikodušna, nego zato što ni Mbape sada ne bi na stadion "Kamp Nou" pošto zna da se neće naigrati u konkurenciji Luisa Suareza, Nejmara i Lionela Mesija, zakucanih u startnoj postavi Blaugrane i kod Ernesta Valverdea. Barsa zato planira da se vrati sledećeg leta. Možda će već biti kasno.

Ostanak u Monaku i dalje je opcija. Kilijan Mbape je već više puta isticao da mu je prioritet da igra standardno kako ne bi slučajno izgubio mesto u reprezentaciji Francuske za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Image

Komentari / 0

Ostavite komentar