Инсајдер из Италије објавио цифре...!

Ливерпул спремио конкретну понуду Лацију и Сергеју! Још један Србин на Енфилду?!

Фудбал 12.06.2017 | 23:10
Инсајдер из Италије објавио цифре...!
Током средине минуле сезоне, владала је општа еуфорија на Апенинима око СергејаМилинковић Савића и његове цене која је сваким новим голом или асистенцијом скакала за понеко „милионче“.  Сјајним играма, српски везиста је купио пажњу многих великих клубова широм Европе и његова будућност је постала једна од најинтересантнијих тема на Чизми. Помињали су се Јувентус, милански великани, богати премијерлигаши попут Челсија, Арсенала, Манчестер Јунајтеда, Ливерпула...

Продужетком уговора са Лацијом до 2022. године, популарни СМС је на кратко утишао те гласине, али само на кратко... Продужетак сарадње не значи нужно да он већ овог лета не може да промени средину. Италијански новинар Емануеле Ђулијани је сада опет запалио ту ватру око могућег трансфера.  

Он тврди да је Ливерпул озбиљно загризао за Сергеја и да је чак спремио и конкретне понуде. Српском играчу и Лацију. Италијан открива да је висина Ливерпулове понуде 28.000.000 евра, док српском везисти нуде четворогодишњи уговор вредан 3.500.000 евра по сезони. Наводи чак да је Јирген Клоп лично позвао Симонеа Инзагија да се распита о развоју и напретку младог фудбалера. А из претходних искустава знамо да Клоп воли да преузме ствари у своје руке и да је лично звао Марка Грујића када је почела прича о преласку на Енфилд. Наравно, све ово треба узети с резервом, јер још ниједан релевантан медиј на Апенинима није потврдио.

Ове цифре су свакако корак напред и за Лацио, и за Сергеја. Али може то и боље...

Римски клуб је платио 9.000.000 евра Генку пре две сезоне, да би се вредност малдог Србина мултиплицирала у минулој сезони. Према нашим сазнањима, председник римског клуба неће ни разговарати о трансферу без понуде од минимум 35.000.000 евра. Познавајући Лотита и њгов тврд преговарачки став, на почетку ће вероватно тражити и драстично више јер са новим уговором који је СМС потписао, сада држи све карте у својим рукама.

Међутим, то значи и ризик. Пре две године је имао сличну ситуацију са Фелипе Андерсоном за којег је тражио преко 50.000.000 евра што нико није желео да плати, па се Бразилцу цена срозала дупло после тога. Да би се прошле сезоне код Инзагија вратио у живот и поново постао тражена роба на фудбалској пијаци.

Услови које помиње Ђулијанели су бољи од оних које Србин тренутно у Риму пошто је после продужетка сарадње добио уговор вредан 1.500.000 евра годишње, према сазнањима италијанских медија.

У сваком случају, интересовање великана попут Ливерпула за Милинковић Савића није ниишта чудно, а да ли се баш дошло до конкретних цифри и корака, сазнаћемо до краја лета.  

Иначе, Лацио се спрема да понуди 10.000.000 евра за холандског везисту Мартена Де Рона из Мидлзброа. Лацијали се почлако мире са одласком капитена Лукаса Биље и траже замену, мада Де Рон може значити и замену за Милинковић Савића јер може да покрије ту позицију. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар