Insajder iz Italije objavio cifre...!

Liverpul spremio konkretnu ponudu Laciju i Sergeju! Još jedan Srbin na Enfildu?!

Fudbal 12.06.2017 | 23:10
Insajder iz Italije objavio cifre...!
Tokom sredine minule sezone, vladala je opšta euforija na Apeninima oko SergejaMilinković Savića i njegove cene koja je svakim novim golom ili asistencijom skakala za poneko „milionče“.  Sjajnim igrama, srpski vezista je kupio pažnju mnogih velikih klubova širom Evrope i njegova budućnost je postala jedna od najinteresantnijih tema na Čizmi. Pominjali su se Juventus, milanski velikani, bogati premijerligaši poput Čelsija, Arsenala, Mančester Junajteda, Liverpula...

Produžetkom ugovora sa Lacijom do 2022. godine, popularni SMS je na kratko utišao te glasine, ali samo na kratko... Produžetak saradnje ne znači nužno da on već ovog leta ne može da promeni sredinu. Italijanski novinar Emanuele Đulijani je sada opet zapalio tu vatru oko mogućeg transfera.  

On tvrdi da je Liverpul ozbiljno zagrizao za Sergeja i da je čak spremio i konkretne ponude. Srpskom igraču i Laciju. Italijan otkriva da je visina Liverpulove ponude 28.000.000 evra, dok srpskom vezisti nude četvorogodišnji ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni. Navodi čak da je Jirgen Klop lično pozvao Simonea Inzagija da se raspita o razvoju i napretku mladog fudbalera. A iz prethodnih iskustava znamo da Klop voli da preuzme stvari u svoje ruke i da je lično zvao Marka Grujića kada je počela priča o prelasku na Enfild. Naravno, sve ovo treba uzeti s rezervom, jer još nijedan relevantan medij na Apeninima nije potvrdio.

Ove cifre su svakako korak napred i za Lacio, i za Sergeja. Ali može to i bolje...

Rimski klub je platio 9.000.000 evra Genku pre dve sezone, da bi se vrednost maldog Srbina multiplicirala u minuloj sezoni. Prema našim saznanjima, predsednik rimskog kluba neće ni razgovarati o transferu bez ponude od minimum 35.000.000 evra. Poznavajući Lotita i njgov tvrd pregovarački stav, na početku će verovatno tražiti i drastično više jer sa novim ugovorom koji je SMS potpisao, sada drži sve karte u svojim rukama.

Međutim, to znači i rizik. Pre dve godine je imao sličnu situaciju sa Felipe Andersonom za kojeg je tražio preko 50.000.000 evra što niko nije želeo da plati, pa se Brazilcu cena srozala duplo posle toga. Da bi se prošle sezone kod Inzagija vratio u život i ponovo postao tražena roba na fudbalskoj pijaci.

Uslovi koje pominje Đulijaneli su bolji od onih koje Srbin trenutno u Rimu pošto je posle produžetka saradnje dobio ugovor vredan 1.500.000 evra godišnje, prema saznanjima italijanskih medija.

U svakom slučaju, interesovanje velikana poput Liverpula za Milinković Savića nije niišta čudno, a da li se baš došlo do konkretnih cifri i koraka, saznaćemo do kraja leta.  

Inače, Lacio se sprema da ponudi 10.000.000 evra za holandskog vezistu Martena De Rona iz Midlzbroa. Lacijali se počlako mire sa odlaskom kapitena Lukasa Bilje i traže zamenu, mada De Ron može značiti i zamenu za Milinković Savića jer može da pokrije tu poziciju. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar