РГ: Херисон и Венус освојили титулу у дублу!

Американац Рајан Херисон и Новозеланђанин Мајкл Венус освојили су титулу на Ролан Гаросу у Паризу у конкуренцији дублова.

Тенис 11.06.2017 | 15:00
РГ: Херисон и Венус освојили титулу у дублу!
Они су у финалу победили америчко-мексички пар Доналда Јанга и Сантјага Гонзалеса после три сета, 7:6, 6:7, 6:3.

Меч је трајао сат и 20 минута. Харисон и Венус су први сет добили после тај-брејка резултатом 7:5, док су тај-брејк другог сета Јанг и Гонзалес добили са 7:4.

СММеч је трајао сат и 20 минута. Харисон и Венус су први сет добили после тај-брејка резултатом 7:5, док су тај-брејк другог сета Јанг и Гонзалес добили са 7:4.

У трећем сету видјена су три брејка, од којих су два направили Херисон и Венус, након чега су освојили прву заједничку гренд слем титулу.

Њих двојица од малена тренирају заједно, када их је тренирао Пет Херисон, Рајанов отац.

"Ово је посебна ствар, успели смо заједно да освојимо титулу, Венус ми је као брат. Он је био део моје породице, научио ме је да возим, научио ме је многе ствари, једино што ме није научио то је како да приђем и разговарам са девојкама", рекао је 25-годишњи Рајан Херисон.

"Учествовао је у многим стварима у мом животу, укључујући и венчању. Невероватно је што је са мном учествовао у веома важном тренутку у мојој каријери", додао је он.

Херисон и 29-годишњи Венус су пре Ролан Гароса играли заједно само на четири турнира. Освојили су титулу у Ешторилу, а на преостала три су испадали у првом колу. Херисон је у мају остварио најбољи пласман у каријери на АТП листи, 42. место.

"Ја сам првенствено сингл играч. Има играча који имају велике способности у синглу, али прво добре резултате остваре у дублу. Ово је супер посебно, није могло боље да испадне, да освојим титулу са Мајклом овог лета. Али, надам се да ће ово довести и до успеха у синглу, а самопоудање ће ми бити много веће после Ролан Гароса", рекао је Херисон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар