RG: Herison i Venus osvojili titulu u dublu!

Amerikanac Rajan Herison i Novozelanđanin Majkl Venus osvojili su titulu na Rolan Garosu u Parizu u konkurenciji dublova.

Tenis 11.06.2017 | 15:00
RG: Herison i Venus osvojili titulu u dublu!
Oni su u finalu pobedili američko-meksički par Donalda Janga i Santjaga Gonzalesa posle tri seta, 7:6, 6:7, 6:3.

Meč je trajao sat i 20 minuta. Harison i Venus su prvi set dobili posle taj-brejka rezultatom 7:5, dok su taj-brejk drugog seta Jang i Gonzales dobili sa 7:4.

SMMeč je trajao sat i 20 minuta. Harison i Venus su prvi set dobili posle taj-brejka rezultatom 7:5, dok su taj-brejk drugog seta Jang i Gonzales dobili sa 7:4.

U trećem setu vidjena su tri brejka, od kojih su dva napravili Herison i Venus, nakon čega su osvojili prvu zajedničku grend slem titulu.

Njih dvojica od malena treniraju zajedno, kada ih je trenirao Pet Herison, Rajanov otac.

"Ovo je posebna stvar, uspeli smo zajedno da osvojimo titulu, Venus mi je kao brat. On je bio deo moje porodice, naučio me je da vozim, naučio me je mnoge stvari, jedino što me nije naučio to je kako da priđem i razgovaram sa devojkama", rekao je 25-godišnji Rajan Herison.

"Učestvovao je u mnogim stvarima u mom životu, uključujući i venčanju. Neverovatno je što je sa mnom učestvovao u veoma važnom trenutku u mojoj karijeri", dodao je on.

Herison i 29-godišnji Venus su pre Rolan Garosa igrali zajedno samo na četiri turnira. Osvojili su titulu u Eštorilu, a na preostala tri su ispadali u prvom kolu. Herison je u maju ostvario najbolji plasman u karijeri na ATP listi, 42. mesto.

"Ja sam prvenstveno singl igrač. Ima igrača koji imaju velike sposobnosti u singlu, ali prvo dobre rezultate ostvare u dublu. Ovo je super posebno, nije moglo bolje da ispadne, da osvojim titulu sa Majklom ovog leta. Ali, nadam se da će ovo dovesti i do uspeha u singlu, a samopoudanje će mi biti mnogo veće posle Rolan Garosa", rekao je Herison.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar