ФС БиХ: Извините Грци, али Манолас је први почео!

Фудбалски савез Босне и Херцеговине упутио је извињење Фудбалској асоцијацији Грчке због инцидента који се десио по завршетку синоћње квалификационе утакмице, која је одиграна на “Билином пољу” у Зеници.

Фудбал 11.06.2017 | 14:15
ФС БиХ: Извините Грци, али Манолас је први почео!
Након проспаване ноћи и склапања мозаика са синоћње квалификационе утакмице А репрезентација Босна и Херцеговина - Грчка, желимо се обратити јавности у свјетлу свих дешавања на стадиону „Билино поље“.

“Прије свега, изражавамо жаљење и упућујемо извињење Фудбалској асоцијацији Грчке због инцидента који се десио по завршетку меча, када је физички нападнут један грчки играч. ФС БиХ осуђује сваки вид насилног понашања, без обзира о коме се ради. Поступак помоћног тренера Стефана Жилија биће анализиран, након чега ће надлежни орган донијети одговарајућу одлуку у вези с тим”, наводи се у саопштењу обљављеном на званичном сајту ФС БиХ.

Међутим, наглашено је како је наведени инцидент крајњи епилог свега што се дешавало на терену током утакмице.

“Добро познати стил игре репрезентације Грчке, више груб него агресиван, резултирао је повредама два наша играча, који су морали напустити терен прије краја. Сенаду Лулићу је сломљена јагодична кост и синоћ је оперисан, а Тони Шуњић је добио ударац у главу, срећом без тежих посљедица. Нажалост, након грубог прекршаја у 15. минуту када је Лулић добио жесток ударац лактом у лице, противнички играч није добио нити жути картон. Исти случај је био и код повреде Шуњића”.

Наведено је како је све ескалирало провокацијом Костаса Маноласа упућеној бх. навијачима, што је био само наставак сторије која је започела у Атини од новембра прошле године, када је бх. страна доживјела низ неугодности на трибинама и на терену.

Из ФС БиХ исказали су жаљење што су фудбалери и поједињи чланови стручног штаба насјели су на провокације и одреаговали имплусивно и непромишљено.

“На крају желимо изразити искрену захвалност вјерним навијачима који су цијело вријеме бодрили екипу, те нашим спонзорима („Зираат Банк“ и „Милкос“) који су осигурали бесплатне сендвиче и воду, те нашим фудбалерима који су уложили и посљедњи атом снаге на терену. Из ове утакмице морамо извући поуку, те се вратити на пут који нас води на Свјетско првенство у Русију још компактнији и снажнији. Пут ће бити трновит, али док има шансе, нећемо одустати”, наводи се у саопштењу Фудбалског савеза Босне и Херцеговине.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар