FS BiH: Izvinite Grci, ali Manolas je prvi počeo!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uputio je izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku sinoćnje kvalifikacione utakmice, koja je odigrana na “Bilinom polju” u Zenici.

Fudbal 11.06.2017 | 14:15
FS BiH: Izvinite Grci, ali Manolas je prvi počeo!
Nakon prospavane noći i sklapanja mozaika sa sinoćnje kvalifikacione utakmice A reprezentacija Bosna i Hercegovina - Grčka, želimo se obratiti javnosti u svjetlu svih dešavanja na stadionu „Bilino polje“.

“Prije svega, izražavamo žaljenje i upućujemo izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač. FS BiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stefana Žilija biće analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim”, navodi se u saopštenju obljavljenom na zvaničnom sajtu FS BiH.

Međutim, naglašeno je kako je navedeni incident krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice.

“Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i sinoć je operisan, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15. minutu kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića”.

Navedeno je kako je sve eskaliralo provokacijom Kostasa Manolasa upućenoj bh. navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Atini od novembra prošle godine, kada je bh. strana doživjela niz neugodnosti na tribinama i na terenu.

Iz FS BiH iskazali su žaljenje što su fudbaleri i pojedinji članovi stručnog štaba nasjeli su na provokacije i odreagovali implusivno i nepromišljeno.

“Na kraju želimo izraziti iskrenu zahvalnost vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu, te našim sponzorima („Ziraat Bank“ i „Milkos“) koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te našim fudbalerima koji su uložili i posljednji atom snage na terenu. Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati”, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar