Партизан и Раћа Петровић! Колико је реално?

Црно-бели желе да врате и некадашњег везисту, али је то много тешка мисија.

Фудбал 12.06.2017 | 09:45
Партизан и Раћа Петровић! Колико је реално?
Дупла круна је освојена, сад треба направити корак даље. А то једино може да буде - резултат у Европи! Пласман у Лигу шампиона или Лигу Европе. Партизан је амбициозно кренуо у летњи прелазни рок. Кључни потез је већ повучен доласком Мирослава Ђукића на клупу, а сада треба пронаћи и адекватна појачања.

Једно од најзвучнијих, ако не и најзвучније, о којем Партизан машта је Радосав РаћаПетровић, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Његово име се одавно помиње у Хумској, помињало се и на претходном састанку УО и нада постоји. Али колико је она реална?

Повратак Раће у Хумску из лисабонског Спортинга ће бити (не)могућа мисија и зависи од финансијских препрека које су велике. Петровић има уговор са Спортингом из Лисабона до 2020. године уз откупну клаузулу од 60.000.000 евра. Наравно, то је нереална сума коју не би платили ни много богатији клубови од Партизана. Реч је о некој врсти осигурања коју имају скоро сви играчи у три највећа португалска клуба.

Петровић није играо  доласка у Спортинг и прошле зиме је позајмљен Рио Авеу где је био стандардан и где је  оставио добар утисак. Када је позајмица истекла, вратио се на стадион Жозе Алваладе овог лета. И чека расплет ситуације у славном клубу из Лисабона. Постоји могућност да тренер Жезусу напусти клуб што би отворило опцију Петровићу да се бори за место у тиму. Ако Жезус остане, Србин ће највероватније морати опет да напусти табор Лавова.

Ту своју шансу види у Партизан. Али ту је и прва препрека. Годишња плата српског везисте у Лисабону која износи око 1.000.000 евра. Партизан то не може да плати. А и да може, тешко да би то урадио за позајмљеног играча. Једноставно, није реално. Остаје нада да би Португалци били спремни на договор и да плаћају значајан део Петровићеве зараде. Али њима се више исплати опција да га позајме неком богатијем клубу, да га продају или да раскину уговор под повољним условима. Међутим, пита се и Петровић који неће вући потезе на своју штету..  

На крају, ту је и питање Петровићеве воље да се врати у Хумску. Морао би Партизан да пружи ваљане аргументе и некадашњем везисти и да га убеди на повратак. Али ако би савладао финансијске препреке, та би вероватно била најлакша.

Петровић је приликом одласка из Партизана у Блекбурн обећао да ће се једног дана вратити у Хумску. Познавајући његов карактер, вероватно ће обећање и испунити.

Да ли баш овог лета?                 

У сваком случају, Раћа Петровић би био огромно појачање за Парни ваљак овог лета. Ињекција самопоуздања пред европске испите, магнет за нека друга појачања, али и за публику. Био је миљеник Гробара, постигао онај гол у вечитом дербију који се не заборавља и касније за репрезентацију Србије одиргао 44 меча. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар