Partizan i Raća Petrović! Koliko je realno?

Crno-beli žele da vrate i nekadašnjeg vezistu, ali je to mnogo teška misija.

Fudbal 12.06.2017 | 09:45
Partizan i Raća Petrović! Koliko je realno?
Dupla kruna je osvojena, sad treba napraviti korak dalje. A to jedino može da bude - rezultat u Evropi! Plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Partizan je ambiciozno krenuo u letnji prelazni rok. Ključni potez je već povučen dolaskom Miroslava Đukića na klupu, a sada treba pronaći i adekvatna pojačanja.

Jedno od najzvučnijih, ako ne i najzvučnije, o kojem Partizan mašta je Radosav RaćaPetrović, saznaje MOZZART Sport.

Njegovo ime se odavno pominje u Humskoj, pominjalo se i na prethodnom sastanku UO i nada postoji. Ali koliko je ona realna?

Povratak Raće u Humsku iz lisabonskog Sportinga će biti (ne)moguća misija i zavisi od finansijskih prepreka koje su velike. Petrović ima ugovor sa Sportingom iz Lisabona do 2020. godine uz otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra. Naravno, to je nerealna suma koju ne bi platili ni mnogo bogatiji klubovi od Partizana. Reč je o nekoj vrsti osiguranja koju imaju skoro svi igrači u tri najveća portugalska kluba.

Petrović nije igrao  dolaska u Sporting i prošle zime je pozajmljen Rio Aveu gde je bio standardan i gde je  ostavio dobar utisak. Kada je pozajmica istekla, vratio se na stadion Žoze Alvalade ovog leta. I čeka rasplet situacije u slavnom klubu iz Lisabona. Postoji mogućnost da trener Žezusu napusti klub što bi otvorilo opciju Petroviću da se bori za mesto u timu. Ako Žezus ostane, Srbin će najverovatnije morati opet da napusti tabor Lavova.

Tu svoju šansu vidi u Partizan. Ali tu je i prva prepreka. Godišnja plata srpskog veziste u Lisabonu koja iznosi oko 1.000.000 evra. Partizan to ne može da plati. A i da može, teško da bi to uradio za pozajmljenog igrača. Jednostavno, nije realno. Ostaje nada da bi Portugalci bili spremni na dogovor i da plaćaju značajan deo Petrovićeve zarade. Ali njima se više isplati opcija da ga pozajme nekom bogatijem klubu, da ga prodaju ili da raskinu ugovor pod povoljnim uslovima. Međutim, pita se i Petrović koji neće vući poteze na svoju štetu..  

Na kraju, tu je i pitanje Petrovićeve volje da se vrati u Humsku. Morao bi Partizan da pruži valjane argumente i nekadašnjem vezisti i da ga ubedi na povratak. Ali ako bi savladao finansijske prepreke, ta bi verovatno bila najlakša.

Petrović je prilikom odlaska iz Partizana u Blekburn obećao da će se jednog dana vratiti u Humsku. Poznavajući njegov karakter, verovatno će obećanje i ispuniti.

Da li baš ovog leta?                 

U svakom slučaju, Raća Petrović bi bio ogromno pojačanje za Parni valjak ovog leta. Injekcija samopouzdanja pred evropske ispite, magnet za neka druga pojačanja, ali i za publiku. Bio je miljenik Grobara, postigao onaj gol u večitom derbiju koji se ne zaboravlja i kasnije za reprezentaciju Srbije odirgao 44 meča. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar