СП - Грчки медији: Нимало лаган посао у Зеници!

Портал "Стар" пише како ће репрезентација Грчка против Босне и Херцеговине у Зеници покушати освојити барем бод, те избјећи пораз.

Фудбал 09.06.2017 | 16:45
СП - Грчки медији: Нимало лаган посао у Зеници!
Јавност и медији у Грчкој већ данима расправљају и пишу о вечерашњој квалификационој утакмици њихове репрезентације у Зеници против Босне и Херцеговине, а већина је скоро па сложна да ће меч на "Билином пољу" бити врло тежак и неизвјестан до самог краја.

Портал "Стар" пише како ће репрезентација Грчка против Босне и Херцеговине у Зеници покушати освојити барем бод, те избјећи пораз.

"Уз позитиван резултат били би доста ближе освајању другог мјеста у групи. Главни циљ наше селекције је позитиван резултат и друга позиција у групи", наводи овај портал.

Портал "Прототхема" подсјећа да у репрезентацији Грчке у Зеници неће играти неколико важних стандардних репрезентативаца.

"Због тога ће неколико играча против БиХ играти свој деби. Нова лица су позвана у репрезентацију и свјесни смо да им је потребан одређени период за прилагођавање", пише овај грчки портал.

Грчка телевизија "Зоугла" наводи да би селекција Грчке позитивним резултатом против БиХ била на корак до баража.

"Циљ Грчке је позитиван резултат против Босне, друго мјесто и бараж који би нас одвео на Свјетско првенство у Русији", наводи ова телевизија.

Портал радија "Спорт-фм" пише да је ово најважнија утакмица за Грчку на путу према Мундијалу у Русији.

"Ово је сигурно најважнија утакмица наше репрезентације у овим квалификацијама. Тренутно смо на другом мјесту, али Босна и Херцеговина је кључни ривал у борби за пласман на првенство које се одржава у Русији. Побједник овог меча ће имати значајну предност и прилику да заузме једно од прва два мјеста у групи", наводи овај портал.

Портал "Газзетта" такође, пише да је утакмица против БиХ кључна за пласман на Свјетско првенство.

"Ово је уистину важан тест за Грчку. Ова утакмица би могла одлучити у великој мјери коначан изход квалификација за Свјетско првенство. Због тога је ово врло критична утакмица за наш национални тим. Битно је да против Босне не изгубимо, чиме би били ближе баражу. Побједом би повећали шансе за друго мјесто, а можда и за прво, за које би се борили с Белгијом", пише овај портал.

У наставку је наглашено да меч у Зеници неће бити нимало лаган јер, како се додаје, БиХ игра веома добро на домаћем терену.

"У Зеници нећемо имати нимало лаган посао. Босна је одличан тим. Играћемо сигурно на врућем терену", наводи исти извор.

Сусрет БиХ - Грчка игра се на стадиону "Билино поље" у Зеници са почетком у 20:45.

У оквиру групе Х, тренутно је прва Белгија са 13, Грчка је друга са 11, те БиХ трећа са 10 бодова. Иза су Кипар са четири, те Естонија са исто толико бодова, док је посљедњи на табели Гибралтар без бодова.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар