SP - Grčki mediji: Nimalo lagan posao u Zenici!

Portal "Star" piše kako će reprezentacija Grčka protiv Bosne i Hercegovine u Zenici pokušati osvojiti barem bod, te izbjeći poraz.

Fudbal 09.06.2017 | 16:45
SP - Grčki mediji: Nimalo lagan posao u Zenici!
Javnost i mediji u Grčkoj već danima raspravljaju i pišu o večerašnjoj kvalifikacionoj utakmici njihove reprezentacije u Zenici protiv Bosne i Hercegovine, a većina je skoro pa složna da će meč na "Bilinom polju" biti vrlo težak i neizvjestan do samog kraja.

Portal "Star" piše kako će reprezentacija Grčka protiv Bosne i Hercegovine u Zenici pokušati osvojiti barem bod, te izbjeći poraz.

"Uz pozitivan rezultat bili bi dosta bliže osvajanju drugog mjesta u grupi. Glavni cilj naše selekcije je pozitivan rezultat i druga pozicija u grupi", navodi ovaj portal.

Portal "Protothema" podsjeća da u reprezentaciji Grčke u Zenici neće igrati nekoliko važnih standardnih reprezentativaca.

"Zbog toga će nekoliko igrača protiv BiH igrati svoj debi. Nova lica su pozvana u reprezentaciju i svjesni smo da im je potreban određeni period za prilagođavanje", piše ovaj grčki portal.

Grčka televizija "Zougla" navodi da bi selekcija Grčke pozitivnim rezultatom protiv BiH bila na korak do baraža.

"Cilj Grčke je pozitivan rezultat protiv Bosne, drugo mjesto i baraž koji bi nas odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji", navodi ova televizija.

Portal radija "Sport-fm" piše da je ovo najvažnija utakmica za Grčku na putu prema Mundijalu u Rusiji.

"Ovo je sigurno najvažnija utakmica naše reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Trenutno smo na drugom mjestu, ali Bosna i Hercegovina je ključni rival u borbi za plasman na prvenstvo koje se održava u Rusiji. Pobjednik ovog meča će imati značajnu prednost i priliku da zauzme jedno od prva dva mjesta u grupi", navodi ovaj portal.

Portal "Gazzetta" takođe, piše da je utakmica protiv BiH ključna za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Ovo je uistinu važan test za Grčku. Ova utakmica bi mogla odlučiti u velikoj mjeri konačan izhod kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga je ovo vrlo kritična utakmica za naš nacionalni tim. Bitno je da protiv Bosne ne izgubimo, čime bi bili bliže baražu. Pobjedom bi povećali šanse za drugo mjesto, a možda i za prvo, za koje bi se borili s Belgijom", piše ovaj portal.

U nastavku je naglašeno da meč u Zenici neće biti nimalo lagan jer, kako se dodaje, BiH igra veoma dobro na domaćem terenu.

"U Zenici nećemo imati nimalo lagan posao. Bosna je odličan tim. Igraćemo sigurno na vrućem terenu", navodi isti izvor.

Susret BiH - Grčka igra se na stadionu "Bilino polje" u Zenici sa početkom u 20:45.

U okviru grupe H, trenutno je prva Belgija sa 13, Grčka je druga sa 11, te BiH treća sa 10 bodova. Iza su Kipar sa četiri, te Estonija sa isto toliko bodova, dok je posljednji na tabeli Gibraltar bez bodova.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar