Кокеза: Лажу да је Вучић довео Терзића у Звезду!

Председник ФСС Славиша Кокеза оценио је као глупост тврдње да председник Александар Вучић има утицај на клубове и да је практично власник Црвене звезде.  Кокеза о Терзићу: Лаже! Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза каже да је "апсолутна лаж" да је Терзић у Звезду дошао на наговор тадашњег премијера, а сада председника Србије Александра Вучића.

Фудбал 08.06.2017 | 21:45
Кокеза: Лажу да је Вучић довео Терзића у Звезду!
Сви који су у то време били у Управном одбору Звезде, знају именом и презименом ко је предложио Терзића да дође у клуб. Остали чланови Управног одбора, укључујући и мене, су се сагласили са тим предлогом и то је проверљива ствар. За време мог мандата смо водили записнике са сваке седнице", рекао је Кокеза.

На конференцији за новинаре уочи меча Србија - Велс у квалификацијама за Мундијал 2018. године, председник ФСС је рекао и да је генерални директор Звезде добродошао на утакмицу репрезентације Србије против Велса и истакао да се нада да ће што више навијача доћи на стадион да се "преброди највећа препрека у квалификацијама".

Такође, рекао је да функционери треба да буду мање у јавности јер навијачи на стадион не долазе због њих, већ због фудбалера.

Генерални директор Звезде, Звездан Терзић, у јануару 2016. године изјавио је да је Вучић велики пријатељ Звезде:

"Он (Вучић) је велики навијач Звезде и сигурно је да је његов удео у успесима фудбалског клуба изузетно велики. Пре свега јер је у великој мери утицао да у Звезду дођемо тренер Божовић и ја, веровао је у нас и стао је уз нас и кад резултати нису били на очекиваном нивоу. Александар Вучић је у највећој мери допринео да руски 'Гаспром' продужи уговор о спонзортству на још три године и то је та помоћ, зацело, изузетна".

Терзић је септембра 2016. године изјавио ово:

"Звезда без државе не може. Можда смо се мало склонили са грбаче државе, али нећемо моћи да опстанемо без ње. Многи питају зашто се стално захваљујем премијеру Александру Вучићу. Па без њега бисмо били мртав клуб. Не због тога што нам даје новац него зато што нам његова подршка много значи на свим пољима".

На данашњој конференцији за новинаре, Кокеза је негирао тврдње појединаца у медијима да је председник Србије Александар Вучић "власник Звезде".

"Тврдње да је председник државе власник Црвене звезде је, можда, највећа глупост коју сам чуо у последње време. Две године сам провео у Звезди, а две сам у ФСС и никад до сада нисам имао случај да се председник државе на било који начин меша у функционисање било чега, осим ако неко не рачуна то што је држава у складу са могућностима помагала свима. То је позитивно мешање и волео бих да држава на тај начи помаже фудбал и у будућности", рекао је Кокеза.

Он каже да Вучића добро познаје готово 15 година и за њега је рекао да није човек који "прича иза леђа", већ да све каже у лице, тако да не верује у поједине натписе да га је Вучић преко Терзића нападао у медијима јер је садашњи председник Србије генералног директора Звезде видео "два или три пута у животу".

"Вучићу желим да настави часно и одговорно да обавља посао председника, као што је обављао посао премијера. Замолио бих га да не поклекне", рекао је Кокеза, реагујући на тврдње појединих медија и новинара да је "Вучић дозволио Терзићу да нападне Кокезу, а Кокези наредио да не одговара на нападе".

Што се тиче утакмице против Велса (11. јун од 20.45 сати), Кокеза је рекао да се нада победи и доброј атмосфери, без инцидената.

"Надамо се да ће све протећи у најбољем реду. Свакоме ко воли своју земљу, тако нешто не може да му падне на памет. Поучени претходним искуствима, предузели смо све мере, контактирали смо државне институције и органе, имали смо састанак са представницима полиције. Разговарали смо о томе које непожељне ствари евентуално могу да се догоде", рекао је Кокеза на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Кокеза је навео да "апсолутно верује" да ће државне интитуције учинити све што је у њиховој моћи ако се догоде неке непожељне ствари.

Први човек фудбалске организације је рекао и да је задовољан атмосфером у репрезентацији и истакао да постоје сви услови да се победи Велс. 

"Атмосфера је изузетно добра, позитивна, тако да се надамо да ћемо успети да победимо Велс. Све наше амбиције и жеље иду у том правцу. Репрезентативци дају максимум на сваком тренингу, само тако треба да наставе. Био бих задовољан победом и од 1:0", рекао је Кокеза.

Кокеза је навео да мора да се престане са клупским поделама и да је на утакмици против Велса свако добродошао, па и Терзић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар