Kokeza: Lažu da je Vučić doveo Terzića u Zvezdu!

Predsednik FSS Slaviša Kokeza ocenio je kao glupost tvrdnje da predsednik Aleksandar Vučić ima uticaj na klubove i da je praktično vlasnik Crvene zvezde.  Kokeza o Terziću: Laže! Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kaže da je "apsolutna laž" da je Terzić u Zvezdu došao na nagovor tadašnjeg premijera, a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Fudbal 08.06.2017 | 21:45
Kokeza: Lažu da je Vučić doveo Terzića u Zvezdu!
Svi koji su u to vreme bili u Upravnom odboru Zvezde, znaju imenom i prezimenom ko je predložio Terzića da dođe u klub. Ostali članovi Upravnog odbora, uključujući i mene, su se saglasili sa tim predlogom i to je proverljiva stvar. Za vreme mog mandata smo vodili zapisnike sa svake sednice", rekao je Kokeza.

Na konferenciji za novinare uoči meča Srbija - Vels u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine, predsednik FSS je rekao i da je generalni direktor Zvezde dobrodošao na utakmicu reprezentacije Srbije protiv Velsa i istakao da se nada da će što više navijača doći na stadion da se "prebrodi najveća prepreka u kvalifikacijama".

Takođe, rekao je da funkcioneri treba da budu manje u javnosti jer navijači na stadion ne dolaze zbog njih, već zbog fudbalera.

Generalni direktor Zvezde, Zvezdan Terzić, u januaru 2016. godine izjavio je da je Vučić veliki prijatelj Zvezde:

"On (Vučić) je veliki navijač Zvezde i sigurno je da je njegov udeo u uspesima fudbalskog kluba izuzetno veliki. Pre svega jer je u velikoj meri uticao da u Zvezdu dođemo trener Božović i ja, verovao je u nas i stao je uz nas i kad rezultati nisu bili na očekivanom nivou. Aleksandar Vučić je u najvećoj meri doprineo da ruski 'Gasprom' produži ugovor o sponzortstvu na još tri godine i to je ta pomoć, zacelo, izuzetna".

Terzić je septembra 2016. godine izjavio ovo:

"Zvezda bez države ne može. Možda smo se malo sklonili sa grbače države, ali nećemo moći da opstanemo bez nje. Mnogi pitaju zašto se stalno zahvaljujem premijeru Aleksandru Vučiću. Pa bez njega bismo bili mrtav klub. Ne zbog toga što nam daje novac nego zato što nam njegova podrška mnogo znači na svim poljima".

Na današnjoj konferenciji za novinare, Kokeza je negirao tvrdnje pojedinaca u medijima da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "vlasnik Zvezde".

"Tvrdnje da je predsednik države vlasnik Crvene zvezde je, možda, najveća glupost koju sam čuo u poslednje vreme. Dve godine sam proveo u Zvezdi, a dve sam u FSS i nikad do sada nisam imao slučaj da se predsednik države na bilo koji način meša u funkcionisanje bilo čega, osim ako neko ne računa to što je država u skladu sa mogućnostima pomagala svima. To je pozitivno mešanje i voleo bih da država na taj nači pomaže fudbal i u budućnosti", rekao je Kokeza.

On kaže da Vučića dobro poznaje gotovo 15 godina i za njega je rekao da nije čovek koji "priča iza leđa", već da sve kaže u lice, tako da ne veruje u pojedine natpise da ga je Vučić preko Terzića napadao u medijima jer je sadašnji predsednik Srbije generalnog direktora Zvezde video "dva ili tri puta u životu".

"Vučiću želim da nastavi časno i odgovorno da obavlja posao predsednika, kao što je obavljao posao premijera. Zamolio bih ga da ne poklekne", rekao je Kokeza, reagujući na tvrdnje pojedinih medija i novinara da je "Vučić dozvolio Terziću da napadne Kokezu, a Kokezi naredio da ne odgovara na napade".

Što se tiče utakmice protiv Velsa (11. jun od 20.45 sati), Kokeza je rekao da se nada pobedi i dobroj atmosferi, bez incidenata.

"Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu. Svakome ko voli svoju zemlju, tako nešto ne može da mu padne na pamet. Poučeni prethodnim iskustvima, preduzeli smo sve mere, kontaktirali smo državne institucije i organe, imali smo sastanak sa predstavnicima policije. Razgovarali smo o tome koje nepoželjne stvari eventualno mogu da se dogode", rekao je Kokeza na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Kokeza je naveo da "apsolutno veruje" da će državne intitucije učiniti sve što je u njihovoj moći ako se dogode neke nepoželjne stvari.

Prvi čovek fudbalske organizacije je rekao i da je zadovoljan atmosferom u reprezentaciji i istakao da postoje svi uslovi da se pobedi Vels. 

"Atmosfera je izuzetno dobra, pozitivna, tako da se nadamo da ćemo uspeti da pobedimo Vels. Sve naše ambicije i želje idu u tom pravcu. Reprezentativci daju maksimum na svakom treningu, samo tako treba da nastave. Bio bih zadovoljan pobedom i od 1:0", rekao je Kokeza.

Kokeza je naveo da mora da se prestane sa klupskim podelama i da je na utakmici protiv Velsa svako dobrodošao, pa i Terzić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar