Турнир пријатељства: Побједе Звезде, Жеље и ОФК-а, реми Партизана!

Млади фудбалери Црвне звезде и ОФК Београда су победили, док су њихови вршњаци из Партизана и Војводине ремизирали у првим мечевима Турнира пријатељства.

Фудбал 06.06.2017 | 23:30
Турнир пријатељства: Побједе Звезде, Жеље и ОФК-а, реми Партизана!
Црвено-бели су били убедљиви против Сплита са 4:0 у Групи А, погоцима двоструког стрелца Борисава Бурмаза, те Његоша Купусовића и Стефана Несторовића.

Партизан је у Групи Б играо без голова против Слободе из Тузле, а истим резултатом је завршен дуел Војводине и Вардара у Групи Д.

ОФК Београд је минималним резултатом надиграо Спартак из Суботице у Групи Ц, где је у другом мечу сарајевски Жељезничар савладао Динамо Загреб са 3:2.

У Групи А убедљива је била и Олимпија из Љубљане која је савладала бањалучки Борац 3:1, у Групи Б победника није било ни у мечу између Будућности из Подгорице и Ријеке, док је у Групи Д Осијек надиграо Сарајево 2:0.

У другом колу Звезда игра дерби са Олимпијом, ривал Партизану биће Ријека, Војводина се састаје са Сарајевом, а ОФК Београд са Жељом. Мечеви су на програму у среду.

Звездина деца показала снагу: Сплитова мрежа изрешетана за девет минута! Црвено-бели савладали убедљиво савладали хрватски тим, уз два гола Борисава Бурмаза – 4:0.

Млади фудбалери Црвене звезде су показали снагу на старту Турнира пријатељства, али и да су једни од најозбиљнијих кандидата за шампионски трофеј ове године. Црвено-бели су убедљиво савладали Сплит у Бијељини и после првог кола засели на чело табеле у групи А, где се још налазе Олимпија и Борац из Бањалуке – 4:0 (3:0).

Београђани су читав посао решили за свега девет минута у првом полувремену, када су постигли три гола, од којих два Борисав Бурмаз, док је трећи био дело Његоша Купусовића.

Након тога је екипа Мирка Буњевчевића препустила теренску иницијативу Сплићанима, који су створили две добре прилике, али је онда уследила казна и погодак Марка Олујића минут пре краја утакмице.

Олимпија је нешто раније данас била боља од Борца резултатом 3:1. У другом колу екипа из Бањалуке ће бити противник Црвеној звезди.

Турнир је отворио прошлогодишњи шампион, новосадска Војводина, која је одиграла без голова против Вардара, док је ОФК Београд у српском дербију савладао Спартак из Суботице са 1:0.

Партизан нападао и промашивао - Тузлаци одолели! Црно-бели и Слобода играли нерешено на Турниру пријатељства у Бијељини - 0:0.

Партизан је играо и доминирао, али није успео да дође до тријумфа у првом колу Турнира пријатељства у Бијељини. Тузланска Слобода одолела је у судару са фаворизованим Београђанима (0:0) и отежала им пут ка циљу - а то је пласман у наредну рунду.

Ако нешто Слађан Шћеповић, као бивши нападач, треба да поправи у игри Партизанове класе 2001 онда је то реализација. Црно-бели су били бољи тим, имали су иницијативу, али  пали су у врло важном сегменту - реализацији.

Најбољу прилику за црно-беле пропустио је нападач Јакшић средином првог полувремена после сјајне колективне акције. Покушаје су имали Кашиковић, Вујановић...

Поред Партизана и Слободе у групи Б се налазе Будућност и Ријека. Сви имају по један бод.

Група А
Олимпија Љубљана – Борац Бања Лука 3:1
Црвена звезда – РНК Сплит 4:0

Група Б
Будућност Подгорица – Ријека 1:1
Партизан – Слобода Тузла 0:0

Група Ц
Спартак Суботица – ОФК Београд 0:1
Динамо Загреб – Жељезничар 2:3

Група Д
Војводина – Вардар 0:0
Осијек – Сарајево 2:0

Турнир пријатељства се одржава у Бијељини од 2014. године, а окупља фудбалере узраста до 16 година (млађи кадети). Турнир су редом освајали Динамо Загреб, Црвена звезда Београд и Војводина Нови Сад.

Коментари / 0

Оставите коментар