Turnir prijateljstva: Pobjede Zvezde, Želje i OFK-a, remi Partizana!

Mladi fudbaleri Crvne zvezde i OFK Beograda su pobedili, dok su njihovi vršnjaci iz Partizana i Vojvodine remizirali u prvim mečevima Turnira prijateljstva.

Fudbal 06.06.2017 | 23:30
Turnir prijateljstva: Pobjede Zvezde, Želje i OFK-a, remi Partizana!
Crveno-beli su bili ubedljivi protiv Splita sa 4:0 u Grupi A, pogocima dvostrukog strelca Borisava Burmaza, te Njegoša Kupusovića i Stefana Nestorovića.

Partizan je u Grupi B igrao bez golova protiv Slobode iz Tuzle, a istim rezultatom je završen duel Vojvodine i Vardara u Grupi D.

OFK Beograd je minimalnim rezultatom nadigrao Spartak iz Subotice u Grupi C, gde je u drugom meču sarajevski Željezničar savladao Dinamo Zagreb sa 3:2.

U Grupi A ubedljiva je bila i Olimpija iz Ljubljane koja je savladala banjalučki Borac 3:1, u Grupi B pobednika nije bilo ni u meču između Budućnosti iz Podgorice i Rijeke, dok je u Grupi D Osijek nadigrao Sarajevo 2:0.

U drugom kolu Zvezda igra derbi sa Olimpijom, rival Partizanu biće Rijeka, Vojvodina se sastaje sa Sarajevom, a OFK Beograd sa Željom. Mečevi su na programu u sredu.

Zvezdina deca pokazala snagu: Splitova mreža izrešetana za devet minuta! Crveno-beli savladali ubedljivo savladali hrvatski tim, uz dva gola Borisava Burmaza – 4:0.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde su pokazali snagu na startu Turnira prijateljstva, ali i da su jedni od najozbiljnijih kandidata za šampionski trofej ove godine. Crveno-beli su ubedljivo savladali Split u Bijeljini i posle prvog kola zaseli na čelo tabele u grupi A, gde se još nalaze Olimpija i Borac iz Banjaluke – 4:0 (3:0).

Beograđani su čitav posao rešili za svega devet minuta u prvom poluvremenu, kada su postigli tri gola, od kojih dva Borisav Burmaz, dok je treći bio delo Njegoša Kupusovića.

Nakon toga je ekipa Mirka Bunjevčevića prepustila terensku inicijativu Splićanima, koji su stvorili dve dobre prilike, ali je onda usledila kazna i pogodak Marka Olujića minut pre kraja utakmice.

Olimpija je nešto ranije danas bila bolja od Borca rezultatom 3:1. U drugom kolu ekipa iz Banjaluke će biti protivnik Crvenoj zvezdi.

Turnir je otvorio prošlogodišnji šampion, novosadska Vojvodina, koja je odigrala bez golova protiv Vardara, dok je OFK Beograd u srpskom derbiju savladao Spartak iz Subotice sa 1:0.

Partizan napadao i promašivao - Tuzlaci odoleli! Crno-beli i Sloboda igrali nerešeno na Turniru prijateljstva u Bijeljini - 0:0.

Partizan je igrao i dominirao, ali nije uspeo da dođe do trijumfa u prvom kolu Turnira prijateljstva u Bijeljini. Tuzlanska Sloboda odolela je u sudaru sa favorizovanim Beograđanima (0:0) i otežala im put ka cilju - a to je plasman u narednu rundu.

Ako nešto Slađan Šćepović, kao bivši napadač, treba da popravi u igri Partizanove klase 2001 onda je to realizacija. Crno-beli su bili bolji tim, imali su inicijativu, ali  pali su u vrlo važnom segmentu - realizaciji.

Najbolju priliku za crno-bele propustio je napadač Jakšić sredinom prvog poluvremena posle sjajne kolektivne akcije. Pokušaje su imali Kašiković, Vujanović...

Pored Partizana i Slobode u grupi B se nalaze Budućnost i Rijeka. Svi imaju po jedan bod.

Grupa A
Olimpija Ljubljana – Borac Banja Luka 3:1
Crvena zvezda – RNK Split 4:0

Grupa B
Budućnost Podgorica – Rijeka 1:1
Partizan – Sloboda Tuzla 0:0

Grupa C
Spartak Subotica – OFK Beograd 0:1
Dinamo Zagreb – Željezničar 2:3

Grupa D
Vojvodina – Vardar 0:0
Osijek – Sarajevo 2:0

Turnir prijateljstva se održava u Bijeljini od 2014. godine, a okuplja fudbalere uzrasta do 16 godina (mlađi kadeti). Turnir su redom osvajali Dinamo Zagreb, Crvena zvezda Beograd i Vojvodina Novi Sad.

Komentari / 0

Ostavite komentar