Четири ситуације у којима не треба игнорисати бол у леђима

Бол у леђима није непознат свакоме ко осам сати дневно седи за канцеларијским столом или на послу диже тешке терете.

Здравље 06.06.2017 | 11:27
Четири ситуације у којима не треба игнорисати бол у леђима
Треба напоменути да су боловима у леђима склоније жене, а ово су ситуације у којима тај бол не би требало занемарити.Осим у леђима, бол се јавља и у ногама

Ако се бол шири из доњег дела леђа дуж целе ноге, све до стопала, можда се ту ради о проблему са нервом. У неким случајевима ситуација с временом сама дође на своје, али до тада би требала истрпети много бола, утрнулости и слабљења мишића.

Проблем се успешно решава загревањем, физикалном терапијом и масажама.

Шепање

Ако, поред бола у леђима, почнете и да шепате, одмах се обратите лекару да бисте искључили могућност оштећења нерва, саветује Wомен'с Хеалтх. Игнорисање таквог проблема може да доведе до трајних оштећења.

Проблеми са пробавом

Проблеми са инконтиненцијом, у комбинацији са болним леђима, такође могу да сигнализирају проблеме са нервима, конкретно са нервним завршецима у доњем делу леђа који могу да стварају притисак на карлицу.

Озбиљније реакције

У неким ситуацијама, бол у леђима је пропраћен повишеном температуром и презнојавањем. Ако цело тело реагује, то је сигуран знак да организам пролази кроз неко стање или промену. Потребно је обратити се лекару да би се утврдило о чему се тачно ради.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар