Četiri situacije u kojima ne treba ignorisati bol u leđima

Bol u leđima nije nepoznat svakome ko osam sati dnevno sedi za kancelarijskim stolom ili na poslu diže teške terete.

Zdravlje 06.06.2017 | 11:27
Četiri situacije u kojima ne treba ignorisati bol u leđima
Treba napomenuti da su bolovima u leđima sklonije žene, a ovo su situacije u kojima taj bol ne bi trebalo zanemariti.Osim u leđima, bol se javlja i u nogama

Ako se bol širi iz donjeg dela leđa duž cele noge, sve do stopala, možda se tu radi o problemu sa nervom. U nekim slučajevima situacija s vremenom sama dođe na svoje, ali do tada bi trebala istrpeti mnogo bola, utrnulosti i slabljenja mišića.

Problem se uspešno rešava zagrevanjem, fizikalnom terapijom i masažama.

Šepanje

Ako, pored bola u leđima, počnete i da šepate, odmah se obratite lekaru da biste isključili mogućnost oštećenja nerva, savetuje Women's Health. Ignorisanje takvog problema može da dovede do trajnih oštećenja.

Problemi sa probavom

Problemi sa inkontinencijom, u kombinaciji sa bolnim leđima, takođe mogu da signaliziraju probleme sa nervima, konkretno sa nervnim završecima u donjem delu leđa koji mogu da stvaraju pritisak na karlicu.

Ozbiljnije reakcije

U nekim situacijama, bol u leđima je propraćen povišenom temperaturom i preznojavanjem. Ako celo telo reaguje, to je siguran znak da organizam prolazi kroz neko stanje ili promenu. Potrebno je obratiti se lekaru da bi se utvrdilo o čemu se tačno radi.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar