Вучић писао краљици Елизабети

Председник Србије Александар Вучић упутио је писмо саучешћа британској краљици Елизабети после терористичког напада у Лондону који је назвао "стравичним".

Србија 04.06.2017 | 11:44
Вучић писао краљици Елизабети
"Бруталност којом су почињени упозорава нас да мрачне силе не презају од тога где ће и када да искажу мржњу и насиље. На нама је велика одговорност да одлучном борбом против тероризма одбранимо заједничке вредности и нашим грађанима омогућимо живот без страха", написао је Вучић у писму.

У саопштењу министарства за рад наводи се да је министар Александар Вулина упутио саучешће амбасадору Британије у Србији Денису Кифу.

Вулин је поручио да је напад у Лондону показао да "припадници Исламске државе не бирају ни време ни место ни жртве" и изразио наду да се "зло" неће више никад поновити.

Седам људи је убијено, а 48 је рањено у нападу на Лондонском мосту који су извеле три особе убијене потом у обрачуну са полицајцима.

Министар спољних послова Србије и премијер у техничком мандату Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа премијерки Велике Британије Терези Меј.

Он је навео да је Србија са великим запрепашћењем и огорченошћу примила вест о новим терористичким нападима у Лондону.

"Молим Вас да у име Влади Србије и моје лично, примите најискреније саучешће због губитка невиних живота и великог броја повређених", навео је Дачић.

Он је изразио најдубљу осуду "ових и свих других терористичких аката чији је је једини циљ убијање људи, покушај изазивања хаоса и атак на цивилизацијске вредности савременог света".

"У име Владе Србије преносим нашу безрезервну спремност да на сваки могући начин, у сарадњи са Вама и свима онима који, као и ми, осуђују овакве варварске акте, пружимо свој максимални допринос искорењивању овог највећег зла данашњице", наводи се у Дачићевом телеграму саучешћа.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Поданик

04.06.2017 10:29

Вриједни краљ писао краљици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

04.06.2017 11:44

Ау она це то процитати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједоци

04.06.2017 15:54

Од Словеније до Македоније сви смо свједоци да су ријеци биле искрене. Хаха хаха хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

04.06.2017 18:16

Плава крв у њему ври.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.06.2017 20:21

Од самог поцетка сам знао да је њихов играц...!!