Vučić pisao kraljici Elizabeti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća britanskoj kraljici Elizabeti posle terorističkog napada u Londonu koji je nazvao "stravičnim".

Srbija 04.06.2017 | 11:44
Vučić pisao kraljici Elizabeti
"Brutalnost kojom su počinjeni upozorava nas da mračne sile ne prezaju od toga gde će i kada da iskažu mržnju i nasilje. Na nama je velika odgovornost da odlučnom borbom protiv terorizma odbranimo zajedničke vrednosti i našim građanima omogućimo život bez straha", napisao je Vučić u pismu.

U saopštenju ministarstva za rad navodi se da je ministar Aleksandar Vulina uputio saučešće ambasadoru Britanije u Srbiji Denisu Kifu.

Vulin je poručio da je napad u Londonu pokazao da "pripadnici Islamske države ne biraju ni vreme ni mesto ni žrtve" i izrazio nadu da se "zlo" neće više nikad ponoviti.

Sedam ljudi je ubijeno, a 48 je ranjeno u napadu na Londonskom mostu koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima.

Ministar spoljnih poslova Srbije i premijer u tehničkom mandatu Ivica Dačić uputio je telegram saučešća premijerki Velike Britanije Terezi Mej.

On je naveo da je Srbija sa velikim zaprepašćenjem i ogorčenošću primila vest o novim terorističkim napadima u Londonu.

"Molim Vas da u ime Vladi Srbije i moje lično, primite najiskrenije saučešće zbog gubitka nevinih života i velikog broja povređenih", naveo je Dačić.

On je izrazio najdublju osudu "ovih i svih drugih terorističkih akata čiji je je jedini cilj ubijanje ljudi, pokušaj izazivanja haosa i atak na civilizacijske vrednosti savremenog sveta".

"U ime Vlade Srbije prenosim našu bezrezervnu spremnost da na svaki mogući način, u saradnji sa Vama i svima onima koji, kao i mi, osuđuju ovakve varvarske akte, pružimo svoj maksimalni doprinos iskorenjivanju ovog najvećeg zla današnjice", navodi se u Dačićevom telegramu saučešća.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Podanik

04.06.2017 12:29

Vrijedni kralj pisao kraljici.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

04.06.2017 13:44

Au ona ce to procitati

ODGOVORITE
Name

Svjedoci

04.06.2017 17:54

Od Slovenije do Makedonije svi smo svjedoci da su rijeci bile iskrene. Haha haha haha

ODGOVORITE
Name

Zool

04.06.2017 20:16

Plava krv u njemu vri.

ODGOVORITE
Name

re

04.06.2017 22:21

Od samog pocetka sam znao da je njihov igrac...!!