Милан нашао начин да заобиђе финансијски фер-плеј!

Кеси на двогодишњој позајмици! Росонери су у обавези да купе везисту у јуну 2019. године.

Фудбал 05.06.2017 | 08:30
Милан нашао начин да заобиђе финансијски фер-плеј!
Коначно! Франк Кеси је нови играч Милана.

Мада се последњих дана много шушкало и коментарисало о разлозима зашто одмах није прошао медицинске прегледе у Миланелу, да има више година него што му пише у крштеници (уместо 21. године - чак 26), да му повређено колено прави нелагодност, да има проблема са зубима... Али, све то некако је остављено по страни и Франк Кеси је од данас и званично парафирао уговор с новим клубом. 

Уместо куповине, о којој се највише и писало претходних седмица, Кеси је у Милан стигао на двогодишњу позајмицу. С тим што су Росонери у обавези да фудбалера Аталанте откупе по истеку поменутог периода. Формула за куповину је следећа. На име обештећења иде 28.000.000 евра, плус ће Милан уплатити Аталанти још 2.000.000 евра на име бонуса и то после 25 одиграних утакмица са преко 45 минута проведених на терену. 

Кеси је практично добио петогодишњи уговор вредан 2.500.000 евра по сезони, а изабрао је дрес са бројем 19. 

Разлог због којег се Милан одлучио да ипак позајми Кесија врло је домишљат. Наиме, у Милану су тако заобишли нормативе финансијског фер-плеја и провучен је кроз папире као позајмица, како би могли да наставе куповину на трансфер пијаци већ овог лета.

А Милан за надолазећи прелазни рок планира велике ствари. 

Ово је Миланово друго званично појачање, после Матее Мусакија. Писали смо о томе да је леви бек Волфзбурга Рикардо Родригез већ спакован, јако близу Сан Сира је и Лукас Биљаиз Лација, а износи оба трансфера требало би да буду укупно око 44.000.000 евра. Оба по 22.000.000 европских новчаница, с тим што је Биљин трансфер на 18.000.000 евра, плус четири милиона бонуса. 

На Милановом радару такође је и Алваро Мората, чији би трансфер требало да износи око 60.000.000 евра. И он би требало да замени Карлоса Баку, за кога су већ спаковани кофери у Миланелу. 

Видећемо шта је Милан још припремио за нас овог лета. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар