Milan našao način da zaobiđe finansijski fer-plej!

Kesi na dvogodišnjoj pozajmici! Rosoneri su u obavezi da kupe vezistu u junu 2019. godine.

Fudbal 05.06.2017 | 08:30
Milan našao način da zaobiđe finansijski fer-plej!
Konačno! Frank Kesi je novi igrač Milana.

Mada se poslednjih dana mnogo šuškalo i komentarisalo o razlozima zašto odmah nije prošao medicinske preglede u Milanelu, da ima više godina nego što mu piše u krštenici (umesto 21. godine - čak 26), da mu povređeno koleno pravi nelagodnost, da ima problema sa zubima... Ali, sve to nekako je ostavljeno po strani i Frank Kesi je od danas i zvanično parafirao ugovor s novim klubom. 

Umesto kupovine, o kojoj se najviše i pisalo prethodnih sedmica, Kesi je u Milan stigao na dvogodišnju pozajmicu. S tim što su Rosoneri u obavezi da fudbalera Atalante otkupe po isteku pomenutog perioda. Formula za kupovinu je sledeća. Na ime obeštećenja ide 28.000.000 evra, plus će Milan uplatiti Atalanti još 2.000.000 evra na ime bonusa i to posle 25 odigranih utakmica sa preko 45 minuta provedenih na terenu. 

Kesi je praktično dobio petogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra po sezoni, a izabrao je dres sa brojem 19. 

Razlog zbog kojeg se Milan odlučio da ipak pozajmi Kesija vrlo je domišljat. Naime, u Milanu su tako zaobišli normative finansijskog fer-pleja i provučen je kroz papire kao pozajmica, kako bi mogli da nastave kupovinu na transfer pijaci već ovog leta.

A Milan za nadolazeći prelazni rok planira velike stvari. 

Ovo je Milanovo drugo zvanično pojačanje, posle Matee Musakija. Pisali smo o tome da je levi bek Volfzburga Rikardo Rodrigez već spakovan, jako blizu San Sira je i Lukas Biljaiz Lacija, a iznosi oba transfera trebalo bi da budu ukupno oko 44.000.000 evra. Oba po 22.000.000 evropskih novčanica, s tim što je Biljin transfer na 18.000.000 evra, plus četiri miliona bonusa. 

Na Milanovom radaru takođe je i Alvaro Morata, čiji bi transfer trebalo da iznosi oko 60.000.000 evra. I on bi trebalo da zameni Karlosa Baku, za koga su već spakovani koferi u Milanelu. 

Videćemo šta je Milan još pripremio za nas ovog leta. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar