Бенито Карбоне преузима Црвену звезду?!

После бурног финиша сезоне Црвена звезда остала је без оба трофеја и тренер Миодрага Грофа Божовића, а бригу над екипом преузео је Бошко Ђуровски.  У јеку преговора са Милојевићем, али и разговора са Вукомановићем, Црвена звезда данас је имала госта из Италије, који је посету Београду обележио и сликама на друштвеним мрежама.

Фудбал 01.06.2017 | 19:15
Бенито Карбоне преузима Црвену звезду?!
Иако се у први мах чинило да ће жива легенда црвено-белих добити поверење и остати на клупи и наредне такмичарске године, информације претходних дана говоре другачије.

Генерални директор Звезде Звездан Терзић истакао је да сматра да је најбоље да најтрофејнији српски клуб води домаћи стручњак, али је једно лице на финалу Купа Србије покренуло другачију теорију.

Спомињан је Владан Милојевић, бивши играч и тренер неколико наших и грчких прволигаша, као и Ненад Лалатовић, још један човек са сличним квалификацијама, али их је све тренутно у други план ставио Бенито Карбоне.

Бивши центарфор, између осталих, Торина, Наполија, Интера, Шефилд Венздеја, Астон Виле, Брадфорд Ситија, Дарби Каунтија, Парме и Виченце боравио је прошле недеље у Београду, а, осим дуела вечитих за трофеј Купа, посетио је и стадион Рајко Митић.

Четрдесетпетогодишњи Италијан је 2011. постао тренер, а водио је Павију, Варезе, Вале д'Аосте и до јануара ове године члана Серије Б Тернану, пре него што је отпуштен због серије лоших резултата. Пре три године био је на позицији специјалног консултанта у Лидс Јунајтеду.

Бенито Карбоне (45) боравио је данас на београдској "Маракани" други пут у кратком периоду, где је са генералним директором Црвене звезде, Звезданом Терзићем, разговарао о улози тренера првог тима.

МОНДУ је у Љутице Богдана потврђено да је Карбоне само један од кандидата са којима се разговара убрзано, с обзиром на то да је почетак припрема за сезону 2017/18, као и прво коло квалификација за Лигу Европе, "иза угла".

Пре тога, Карбоне је боравио у српској престоници прошлог викенда када је пратио уживо финале Купа Србије између Партизана и Црвене звезде.

Карбоне је том приликом обишао стадион, музеј, свечане ложе, као и трибине, а посету коју није забележио као фудбалер од 1988. до 2010. године (играо је и за Торино, Наполи, Интер, Шефилд венздеј, Астон Вилу, Бредфорд, Мидслбро, Дерби, Комо, Парму, Вићенцу...) можда је обавио само као туриста, а…

...можда и као будући тренер црвено-белих.

Према поузданим информацијама до којих је МОНДО дошао, Владан Милојевић и даље је прва и основна жеља Црвене звезде и од његовог коначног "да" или "не" зависиће све остале одлуке клуба у потрази за новим шефом.

Терзић је у међувремену разговарао и са актуелним тренером Паниониоса, бившим фудбалером Црвене звезде и човеком који је Чукаричком 2015. донео, за сада, једини трофеј у клупској историји, Владаном Милојевићем, али је у овом тренутку непознато да ли је ширење списка кандидата за наследника в. д. Бошка Ђуровског последица негативног одговора од Милојевића или унапред одређене стратегије.

У међувремену, незванично, Терзић је разговарао и са Иваном Вукомановићем, још једним бившим играчем црвено-белих који је по завршетку каријере тренирао Стандард из Лијежа и потом Слован из Братиславе, с којим и даље има важећи уговор.

Уколико после свега избор падне на Карбонеа, он би био други Италијан тренер Црвене звезде у 72 године дугој историји клуба, а претходни - Валтер Зенга - остао је упамћен као човек који је у првој сезони у српском фудбалу, 2005-06, освојио "дуплу круну", а онда отишао из личних разлога.

Црвена звезда је у претходних 20 година чак 30 пута мењала тренера, а овај забрињавајући однос донекле су ублажили Славољуб Муслин, Зоран Филиповић, Роберт Просинечки и Миодраг Божовић, једина четворица тренера у претходне две деценије која су радила дуже од сезоне у клубу.

Карбоне је тренерским послом почео да се бави 2010. у млађим категоријама Павије, потом је кратко тренирао прве тимове Павије и Варезеа, нижеразредном Вале Д'Осту, био је консултант у Лидсу, а сезону 2016/17 провео је у друголигашу Тернани с којом је био први изнад црте у Серији Б.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар