Benito Karbone preuzima Crvenu zvezdu?!

Posle burnog finiša sezone Crvena zvezda ostala je bez oba trofeja i trener Miodraga Grofa Božovića, a brigu nad ekipom preuzeo je Boško Đurovski.  U jeku pregovora sa Milojevićem, ali i razgovora sa Vukomanovićem, Crvena zvezda danas je imala gosta iz Italije, koji je posetu Beogradu obeležio i slikama na društvenim mrežama.

Fudbal 01.06.2017 | 19:15
Benito Karbone preuzima Crvenu zvezdu?!
Iako se u prvi mah činilo da će živa legenda crveno-belih dobiti poverenje i ostati na klupi i naredne takmičarske godine, informacije prethodnih dana govore drugačije.

Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić istakao je da smatra da je najbolje da najtrofejniji srpski klub vodi domaći stručnjak, ali je jedno lice na finalu Kupa Srbije pokrenulo drugačiju teoriju.

Spominjan je Vladan Milojević, bivši igrač i trener nekoliko naših i grčkih prvoligaša, kao i Nenad Lalatović, još jedan čovek sa sličnim kvalifikacijama, ali ih je sve trenutno u drugi plan stavio Benito Karbone.

Bivši centarfor, između ostalih, Torina, Napolija, Intera, Šefild Venzdeja, Aston Vile, Bradford Sitija, Darbi Kauntija, Parme i Vičence boravio je prošle nedelje u Beogradu, a, osim duela večitih za trofej Kupa, posetio je i stadion Rajko Mitić.

Četrdesetpetogodišnji Italijan je 2011. postao trener, a vodio je Paviju, Vareze, Vale d'Aoste i do januara ove godine člana Serije B Ternanu, pre nego što je otpušten zbog serije loših rezultata. Pre tri godine bio je na poziciji specijalnog konsultanta u Lids Junajtedu.

Benito Karbone (45) boravio je danas na beogradskoj "Marakani" drugi put u kratkom periodu, gde je sa generalnim direktorom Crvene zvezde, Zvezdanom Terzićem, razgovarao o ulozi trenera prvog tima.

MONDU je u Ljutice Bogdana potvrđeno da je Karbone samo jedan od kandidata sa kojima se razgovara ubrzano, s obzirom na to da je početak priprema za sezonu 2017/18, kao i prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, "iza ugla".

Pre toga, Karbone je boravio u srpskoj prestonici prošlog vikenda kada je pratio uživo finale Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde.

Karbone je tom prilikom obišao stadion, muzej, svečane lože, kao i tribine, a posetu koju nije zabeležio kao fudbaler od 1988. do 2010. godine (igrao je i za Torino, Napoli, Inter, Šefild venzdej, Aston Vilu, Bredford, Midslbro, Derbi, Komo, Parmu, Vićencu...) možda je obavio samo kao turista, a…

...možda i kao budući trener crveno-belih.

Prema pouzdanim informacijama do kojih je MONDO došao, Vladan Milojević i dalje je prva i osnovna želja Crvene zvezde i od njegovog konačnog "da" ili "ne" zavisiće sve ostale odluke kluba u potrazi za novim šefom.

Terzić je u međuvremenu razgovarao i sa aktuelnim trenerom Panioniosa, bivšim fudbalerom Crvene zvezde i čovekom koji je Čukaričkom 2015. doneo, za sada, jedini trofej u klupskoj istoriji, Vladanom Milojevićem, ali je u ovom trenutku nepoznato da li je širenje spiska kandidata za naslednika v. d. Boška Đurovskog posledica negativnog odgovora od Milojevića ili unapred određene strategije.

U međuvremenu, nezvanično, Terzić je razgovarao i sa Ivanom Vukomanovićem, još jednim bivšim igračem crveno-belih koji je po završetku karijere trenirao Standard iz Liježa i potom Slovan iz Bratislave, s kojim i dalje ima važeći ugovor.

Ukoliko posle svega izbor padne na Karbonea, on bi bio drugi Italijan trener Crvene zvezde u 72 godine dugoj istoriji kluba, a prethodni - Valter Zenga - ostao je upamćen kao čovek koji je u prvoj sezoni u srpskom fudbalu, 2005-06, osvojio "duplu krunu", a onda otišao iz ličnih razloga.

Crvena zvezda je u prethodnih 20 godina čak 30 puta menjala trenera, a ovaj zabrinjavajući odnos donekle su ublažili Slavoljub Muslin, Zoran Filipović, Robert Prosinečki i Miodrag Božović, jedina četvorica trenera u prethodne dve decenije koja su radila duže od sezone u klubu.

Karbone je trenerskim poslom počeo da se bavi 2010. u mlađim kategorijama Pavije, potom je kratko trenirao prve timove Pavije i Varezea, nižerazrednom Vale D'Ostu, bio je konsultant u Lidsu, a sezonu 2016/17 proveo je u drugoligašu Ternani s kojom je bio prvi iznad crte u Seriji B.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar