Западна Србија била без струје

Киша праћена олујним вјетром и градом пада већ пола сата у околини Пријепоља. Цијело подручје града Чачка остало је данас без електричне енергије

Србија 01.06.2017 | 18:17
Западна Србија била без струје
На сајту Републичког хидрометеоролошког завода издато је наранџасто упозорење (вријеме је опасно) за читаву западну Србију, што значи да може доћи до локалне појаве грмљавине са градом, а могу се и очекивати пљушкови или јаке кише.

Киша праћена олујним ветром и градом пада већ пола сата у околини Пријепоља. Према сазнањима "Новости", најкритичније је на подручију Коловрата, Ратајске, Равана и Скокућа.

Град је направио огромну материјлну штету на малињацима и другим културама. Један дио опстине тренутно је без напајања електричном енергијом.

Цијело подручје града Чачка остало је данас без електричне енергије због испада великог броја трафо станица на подручју западне Србије због грмљавине. Према писању локалног портала Озонпреса, у чачанској Електродистрибуцији кажу да квар није до њих, већ због испадања трафо станица на подружју западне Србије, тј. Пожеге и Ужица, усљед чега је, према њиховим ријечима, цијела западна Србија била у прекиду. Радници Електромрежа су успјели да оспособе трафо станице и послије сат времена дошла је струја у скоро све дијелове Чачка.

Један од суграђана рекао је да је киша била слабог интензитета, али да одавно не памти такву грмљавину.

"Дуго се спремало, видео сам како долази од Овчара и повукао се у кућу. Громови су проламали, било је да се човјек заиста уплаши. Усљед тога је нестало струје, што је трајало око сат времена. Не знам за околна села, али центар Чачка је сигурно био без струје", рекао је један од житеља.



(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар