Zapadna Srbija bila bez struje

Kiša praćena olujnim vjetrom i gradom pada već pola sata u okolini Prijepolja. Cijelo područje grada Čačka ostalo je danas bez električne energije

Srbija 01.06.2017 | 18:17
Zapadna Srbija bila bez struje
Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je narandžasto upozorenje (vrijeme je opasno) za čitavu zapadnu Srbiju, što znači da može doći do lokalne pojave grmljavine sa gradom, a mogu se i očekivati pljuškovi ili jake kiše.

Kiša praćena olujnim vetrom i gradom pada već pola sata u okolini Prijepolja. Prema saznanjima "Novosti", najkritičnije je na područiju Kolovrata, Ratajske, Ravana i Skokuća.

Grad je napravio ogromnu materijlnu štetu na malinjacima i drugim kulturama. Jedan dio opstine trenutno je bez napajanja električnom energijom.

Cijelo područje grada Čačka ostalo je danas bez električne energije zbog ispada velikog broja trafo stanica na području zapadne Srbije zbog grmljavine. Prema pisanju lokalnog portala Ozonpresa, u čačanskoj Elektrodistribuciji kažu da kvar nije do njih, već zbog ispadanja trafo stanica na podružju zapadne Srbije, tj. Požege i Užica, usljed čega je, prema njihovim riječima, cijela zapadna Srbija bila u prekidu. Radnici Elektromreža su uspjeli da osposobe trafo stanice i poslije sat vremena došla je struja u skoro sve dijelove Čačka.

Jedan od sugrađana rekao je da je kiša bila slabog intenziteta, ali da odavno ne pamti takvu grmljavinu.

"Dugo se spremalo, video sam kako dolazi od Ovčara i povukao se u kuću. Gromovi su prolamali, bilo je da se čovjek zaista uplaši. Usljed toga je nestalo struje, što je trajalo oko sat vremena. Ne znam za okolna sela, ali centar Čačka je sigurno bio bez struje", rekao je jedan od žitelja.



(Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar