Одбјегла мисица БиХ у Србији

Из Босне и Херцеговине стигла је замолница да Слободанка Боба Тошић (30) служи у Србији тамошњу казну затвора од две и по године због помагања у покушају убиства.

Босна и Херцеговина 31.05.2017 | 19:59
Одбјегла мисица БиХ у Србији
- Послали су замолницу за преузимање извршења казне затвора и то је прослијеђено Вишем суду у Београду на одлучивање - потврдили су за "Блиц" у Министарству правде Србије.
 
Бивша мисица БиХ и "Плејбој" зечица осуђена је правоснажно у поступку за организовани криминал у БиХ, јер је 6. октобра 2006. у Источном Сарајеву намамила Ђорђа Ждрала, када су покушали да га убију. Прије него што је добила позив на издржавање двоипогодишње казне затвора, она је побјегла из родног Хан Пијеска, гдје је била у кућном притвору.

Слободанка Тошић има држављанства обје државе, а БиХ је за њом расписала црвену Интерполову потерницу након бекства. Међутим, Србија није прихватила да потјерницу за њом распише на својој територији из процедуралних разлога.

У Вишем суду у Београду Блицу је речено да је замолница БиХ за признање пресуде прослијеђена Посебном одјељењу за организовани криминал (Специјалном суду).

- Суд је сада при крају прикупљања података у вези са замолницом. Следећи корак је одређивање осуђеној адвоката по службеној дужности и заказивање рочишта на које ће бити позвана. Одлука суда о замолници БиХ биће накнадно саопштена након рочишта - кажу за "Блиц" у Вишем суду у Београду.

"Блиц" је раније писао да је одбјегла мисица уточиште у Србији нашла код посланика владајуће коалиције Жике Гојковића. Она је била у стану у Београду који је користио и овај посланик, а виђани су заједно на више јавних места.

- Она често борави у том стану, а са Гојковићем је одлазила и на многа јавна мјеста. Нису скривали дружење - каже један од извора листа. "Блиц" се није бавио природом односа Гојковића и мисице, већ тиме да се један народни посланик у Србији виђа с особом која је у бекству и за којом је расписана црвена Интерполова потјерница.

Тошићева је ухапшена у полицијској акцији "Лутка", заједно са припадницима групе Дарка Елеза, који је у више поступака означен као вођа једне од највећих балканских криминалних група.

Осумњичени су ухапшени због ликвидација, отмица, изнуда, диловања наркотика и прања новца. Мисица је оптужена да је у Источном Сарајеву 6. октобра 2006, по наговору Дарка Елеза, свјесно намамила вођу супарничког криминалног клана Ђорђа Ждрала да дође у кафић "Спорт" јер је Елез желео да га ликвидира.

Ждрале је узвратио хицима и ранио Страхињу Рашету, који је по оптужници добио задатак да га ликвидира. Рашета је двије године касније настрадао кад је покушао да постави експлозив испод возила.

Да иронија буде потпуна, због саучесништва у покушају убиства Ждрала, мисица је осуђена на две и по године затвора, док је Елез пред Апелационим судом у Београду ослобођен оптужби за подстрекивање на убиство Ждрала!

Гојковић: Једном смо се видјели

Гојковић је за "Блиц" рекао да он није крио одбјеглу мисицу и да није користила стан чији је он власник. Такође, тврди да се са њом недавно видео само једном, када су биле присутне и њене сестра и мајка.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Генијалка

31.05.2017 18:44

Ма јел она ово средњи прст прузила.Мала опакаааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

31.05.2017 19:31

Гледај плавке сто јој се оцртала миндја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

03.06.2017 10:57

И ја би Мало те " минде".

Name

Пендула

31.05.2017 20:56

Ма само нека се не враца назад ,нека иде у Парове то је у Србији сензација !

ОДГОВОРИТЕ