Odbjegla misica BiH u Srbiji

Iz Bosne i Hercegovine stigla je zamolnica da Slobodanka Boba Tošić (30) služi u Srbiji tamošnju kaznu zatvora od dve i po godine zbog pomaganja u pokušaju ubistva.

Bosna i Hercegovina 31.05.2017 | 19:59
Odbjegla misica BiH u Srbiji
- Poslali su zamolnicu za preuzimanje izvršenja kazne zatvora i to je proslijeđeno Višem sudu u Beogradu na odlučivanje - potvrdili su za "Blic" u Ministarstvu pravde Srbije.
 
Bivša misica BiH i "Plejboj" zečica osuđena je pravosnažno u postupku za organizovani kriminal u BiH, jer je 6. oktobra 2006. u Istočnom Sarajevu namamila Đorđa Ždrala, kada su pokušali da ga ubiju. Prije nego što je dobila poziv na izdržavanje dvoipogodišnje kazne zatvora, ona je pobjegla iz rodnog Han Pijeska, gdje je bila u kućnom pritvoru.

Slobodanka Tošić ima državljanstva obje države, a BiH je za njom raspisala crvenu Interpolovu poternicu nakon bekstva. Međutim, Srbija nije prihvatila da potjernicu za njom raspiše na svojoj teritoriji iz proceduralnih razloga.

U Višem sudu u Beogradu Blicu je rečeno da je zamolnica BiH za priznanje presude proslijeđena Posebnom odjeljenju za organizovani kriminal (Specijalnom sudu).

- Sud je sada pri kraju prikupljanja podataka u vezi sa zamolnicom. Sledeći korak je određivanje osuđenoj advokata po službenoj dužnosti i zakazivanje ročišta na koje će biti pozvana. Odluka suda o zamolnici BiH biće naknadno saopštena nakon ročišta - kažu za "Blic" u Višem sudu u Beogradu.

"Blic" je ranije pisao da je odbjegla misica utočište u Srbiji našla kod poslanika vladajuće koalicije Žike Gojkovića. Ona je bila u stanu u Beogradu koji je koristio i ovaj poslanik, a viđani su zajedno na više javnih mesta.

- Ona često boravi u tom stanu, a sa Gojkovićem je odlazila i na mnoga javna mjesta. Nisu skrivali druženje - kaže jedan od izvora lista. "Blic" se nije bavio prirodom odnosa Gojkovića i misice, već time da se jedan narodni poslanik u Srbiji viđa s osobom koja je u bekstvu i za kojom je raspisana crvena Interpolova potjernica.

Tošićeva je uhapšena u policijskoj akciji "Lutka", zajedno sa pripadnicima grupe Darka Eleza, koji je u više postupaka označen kao vođa jedne od najvećih balkanskih kriminalnih grupa.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog likvidacija, otmica, iznuda, dilovanja narkotika i pranja novca. Misica je optužena da je u Istočnom Sarajevu 6. oktobra 2006, po nagovoru Darka Eleza, svjesno namamila vođu suparničkog kriminalnog klana Đorđa Ždrala da dođe u kafić "Sport" jer je Elez želeo da ga likvidira.

Ždrale je uzvratio hicima i ranio Strahinju Rašetu, koji je po optužnici dobio zadatak da ga likvidira. Rašeta je dvije godine kasnije nastradao kad je pokušao da postavi eksploziv ispod vozila.

Da ironija bude potpuna, zbog saučesništva u pokušaju ubistva Ždrala, misica je osuđena na dve i po godine zatvora, dok je Elez pred Apelacionim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za podstrekivanje na ubistvo Ždrala!

Gojković: Jednom smo se vidjeli

Gojković je za "Blic" rekao da on nije krio odbjeglu misicu i da nije koristila stan čiji je on vlasnik. Takođe, tvrdi da se sa njom nedavno video samo jednom, kada su bile prisutne i njene sestra i majka.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Genijalka

31.05.2017 20:44

Ma jel ona ovo srednji prst pruzila.Mala opakaaaa.

ODGOVORITE
Name

Romanija

31.05.2017 21:31

Gledaj plavke sto joj se ocrtala mindja.

ODGOVORITE
Name

Me

03.06.2017 12:57

I ja bi Malo te " minde".

Name

Pendula

31.05.2017 22:56

Ma samo neka se ne vraca nazad ,neka ide u Parove to je u Srbiji senzacija !

ODGOVORITE