Нећемо забранити концерт Томпсона

Нема ничег спорног око одржавања концерта подршке шесторици званичника некадашње Херцег Босне у Мостару, на којем ће наступити и хрватски музичар Марко Перковић Томпсон, изјавио је данас градоначелник Мостара Љубо Бешлић (ХДЗ БиХ).

Босна и Херцеговина 31.05.2017 | 09:00
Нећемо забранити концерт Томпсона
"Колико ја знам нема никаквих судских забрана нити каквих виших инстанци Босне и Херцеговине, тако да нема никаквог правно ваљаног разлога да се концерт не одржи", рекао је Бешлић новинарима у Мостару, преноси Хина.

При томе је навео како је претходно одржано више концерата који су исто тако могли да дођу на удар и додао да Мостар, како је рекао, "показује ширину" и не жели да ствара додатне проблеме.

Градоначелник Мостара каже да не очекује подизање међунационалних напетости нити да постоји ризик од инцидената.

По његовим речима, одржавање концерта се јако пуно политизује, што је приписао стању у Босни и Херцеговини и потреби да се све то пребаци на град Мостар.

У међувремену је председник локалне организације СДП-а БиХ Амер Загорчић данас упутио захтев градоначелнику Мостара Љуби Бешлићу да забрани одржавање концерта подршке хрватским затвореницима у Хагу, шесторици некадашњих званичника бивше Херцег Босне, с објашњењем да такав концерт распирује националне напетости, продубљује кризе и може угрозити сигурност грађана.

Концерт на којем ће наступити више извођача, међу којима је и Марко Перковић Томпсон, организује удружење Хрватско срце наде, а покровитељ је Хрватски народни сабор БиХ, као подршку шесторици некадашњих званичника који су у првостепеном поступку пред Хашким трибуналом осуђени за ратне злочине чији је циљ било припајање дела БиХ Републици Хрватској.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драган

31.05.2017 09:12

Немојте! Нека цео свет види ко сте и шта сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.05.2017 10:12

У граданској Истри не мозе нити било гдје у Европи али зато мозе у Мостару у којем због националне искљуцивости петнаест година не могу одрзати изборе.Љубо Беслицу саљете поруку зла из Мостара ,стидите се ако ницега другог онда Госпе из Медугорја и хијада нација које долазе у Медугорјре на ходоцасце.

Name

@РЕ

31.05.2017 10:41

Какве Госпе из Медугорја!? Никад се Госпа није указала у Медугорју.Скуторска посла. Вјерски туризам је несто друго. Оно је, ВЈЕРУ ЗА ВЕЦЕРУ.

Name

БОБА

31.05.2017 09:13

НЕ ЗНАМ ЗБОГ ЧЕГА ЧОВЈЕК ПЈЕВА ДО САВРШЕНСТВА МОЈЕ МИШЉЕЊЕ СВАКО НЕКА МИСЛИ КАКО ОН ХОЋЕ И КАКО МУ САВЈЕСТ НАЛАЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

31.05.2017 09:29

Јака подршка,нема шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

... босну

31.05.2017 09:51

Да оце наси одрзат концерт Баје Малог Книндје као подрска Генералу Младицу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

31.05.2017 10:09

Милови савезници

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајо

31.05.2017 12:06

У вези са овом темом, остао сам у невјерици кад сам чуо вијест да ће у касарни "Војвода Лука Вукаловић" у Требињу у склопу предстојећег мото скупа концерт одржати Младен Војичић Тифа који је својевремено дизао морал зеленим береткама пјевајући патриотске пјесме обучен у маскирну униформу муслиманске војске. Погледајте на yоу тубе" Понеси заставу-Тифа". Концерт ће се одржати у непосредној близини цркве подигнуте у част палим србским борцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре хаха

31.05.2017 13:20

Добро И'м је диго заузели су цитавих 25 % И то са хрватима.знаци да им није фиx морал неби ни то освојили.добар моралиста.

Name

Мостар

31.05.2017 12:12

Допустити Томпсонов концерт је исто сто и допустити концерт неког пјеваца који велица нацисте и Хитлера. Неби било лосе да званицници Мостара размисле ста раде, ако имају циме наравно.

ОДГОВОРИТЕ