Nećemo zabraniti koncert Tompsona

Nema ničeg spornog oko održavanja koncerta podrške šestorici zvaničnika nekadašnje Herceg Bosne u Mostaru, na kojem će nastupiti i hrvatski muzičar Marko Perković Tompson, izjavio je danas gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić (HDZ BiH).

Bosna i Hercegovina 31.05.2017 | 09:00
Nećemo zabraniti koncert Tompsona
"Koliko ja znam nema nikakvih sudskih zabrana niti kakvih viših instanci Bosne i Hercegovine, tako da nema nikakvog pravno valjanog razloga da se koncert ne održi", rekao je Bešlić novinarima u Mostaru, prenosi Hina.

Pri tome je naveo kako je prethodno održano više koncerata koji su isto tako mogli da dođu na udar i dodao da Mostar, kako je rekao, "pokazuje širinu" i ne želi da stvara dodatne probleme.

Gradonačelnik Mostara kaže da ne očekuje podizanje međunacionalnih napetosti niti da postoji rizik od incidenata.

Po njegovim rečima, održavanje koncerta se jako puno politizuje, što je pripisao stanju u Bosni i Hercegovini i potrebi da se sve to prebaci na grad Mostar.

U međuvremenu je predsednik lokalne organizacije SDP-a BiH Amer Zagorčić danas uputio zahtev gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću da zabrani održavanje koncerta podrške hrvatskim zatvorenicima u Hagu, šestorici nekadašnjih zvaničnika bivše Herceg Bosne, s objašnjenjem da takav koncert raspiruje nacionalne napetosti, produbljuje krize i može ugroziti sigurnost građana.

Koncert na kojem će nastupiti više izvođača, među kojima je i Marko Perković Tompson, organizuje udruženje Hrvatsko srce nade, a pokrovitelj je Hrvatski narodni sabor BiH, kao podršku šestorici nekadašnjih zvaničnika koji su u prvostepenom postupku pred Haškim tribunalom osuđeni za ratne zločine čiji je cilj bilo pripajanje dela BiH Republici Hrvatskoj.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dragan

31.05.2017 09:12

Nemojte! Neka ceo svet vidi ko ste i šta ste.

ODGOVORITE
Name

Re

31.05.2017 10:12

U gradanskoj Istri ne moze niti bilo gdje u Evropi ali zato moze u Mostaru u kojem zbog nacionalne iskljucivosti petnaest godina ne mogu odrzati izbore.Ljubo Beslicu saljete poruku zla iz Mostara ,stidite se ako nicega drugog onda Gospe iz Medugorja i hijada nacija koje dolaze u Medugorjre na hodocasce.

Name

@RE

31.05.2017 10:41

Kakve Gospe iz Medugorja!? Nikad se Gospa nije ukazala u Medugorju.Skutorska posla. Vjerski turizam je nesto drugo. Ono je, VJERU ZA VECERU.

Name

BOBA

31.05.2017 09:13

NE ZNAM ZBOG ČEGA ČOVJEK PJEVA DO SAVRŠENSTVA MOJE MIŠLJENJE SVAKO NEKA MISLI KAKO ON HOĆE I KAKO MU SAVJEST NALAŽE.

ODGOVORITE
Name

Zool

31.05.2017 09:29

Jaka podrška,nema šta.

ODGOVORITE
Name

... bosnu

31.05.2017 09:51

Da oce nasi odrzat koncert Baje Malog Knindje kao podrska Generalu Mladicu...

ODGOVORITE
Name

Hmmm

31.05.2017 10:09

Milovi saveznici

ODGOVORITE
Name

majo

31.05.2017 12:06

U vezi sa ovom temom, ostao sam u nevjerici kad sam čuo vijest da će u kasarni "Vojvoda Luka Vukalović" u Trebinju u sklopu predstojećeg moto skupa koncert održati Mladen Vojičić Tifa koji je svojevremeno dizao moral zelenim beretkama pjevajući patriotske pjesme obučen u maskirnu uniformu muslimanske vojske. Pogledajte na you tube" Ponesi zastavu-Tifa". Koncert će se održati u neposrednoj blizini crkve podignute u čast palim srbskim borcima.

ODGOVORITE
Name

re haha

31.05.2017 13:20

Dobro I'm je digo zauzeli su citavih 25 % I to sa hrvatima.znaci da im nije fix moral nebi ni to osvojili.dobar moralista.

Name

Mostar

31.05.2017 12:12

Dopustiti Tompsonov koncert je isto sto i dopustiti koncert nekog pjevaca koji velica naciste i Hitlera. Nebi bilo lose da zvanicnici Mostara razmisle sta rade, ako imaju cime naravno.

ODGOVORITE