Униформе полиције по мјери странаца?

Новим правилником о униформи и опреми припадника полицијских агенција на нивоу БиХ онемогућава се домаћим компанијама да конкуришу на тендер за прављење униформи и опреме за неколико полицијских и војних агенција.

Босна и Херцеговина 30.05.2017 | 09:13
Униформе полиције по мјери странаца?
''Све карактеристике правилника упућују на бренд 5.11, униформе које се увозе из Вијетнама, Кине, Албаније, и чији је изглед законски заштићен због чега их не смемо копирати'', рекао је власник зеничке компаније Зенко Фахрудин Чанчар, једне од водећих и најквалитетнијих произвођача радне одеће у Босни и Херцеговини.

Зенко је један од босанскохерцеговачких произвођача опреме за полицију, војску и друге специјалне службе, осим компанија Котекс, Мен и Услужност, које су затражиле састанак са министром безбедности БиХ Драганом Мектићем везано за најављено усвајање новог правилника о униформама и опреми припадника полицијских агенција на нивоу БиХ.

Како стоји у допису који је упућен министру Мектићу, нови правилник би онемогућио домаћим произвођачима да буду добављачи полицијским агенцијама на нивоу БиХ, а то су Гранична полиција, СИПА, Дирекција за координацију полицијских тела, Служба за послове са странцима и Агенција за школовање полицијских кадрова.

''Колико смо упознати, Правилник који је у припреми и који треба бити усвојен на Савету министара БиХ, направљен је тако да практично онемогућава домаћим фирмама да производе униформе и на тај начин се свесно ишло на увезену робу, вероватно марке 5.11. Сматрамо да домаћи производи и домаћа производња морају у најмању руку имати једнак третман'', наводи се у писму министру Мектићу.

Власници фирми које производе радну одећу желе равноправно учествовати на тендеру, рекао је власник компаније за производњу одеће из Зенице.

Домаћи произвођачи заузели су заједнички став тражећи право на конкуренцију и могућност аплицирања на тендер, тврдећи да није важно ко ће добити тендер докле год се компанијама отвара та могућност.

Извор: Блиц

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Персил Тиде Ариел

30.05.2017 07:26

Било би добро да полицајци и перу те униформе а не да ходају замазани као аутомеханичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

30.05.2017 08:15

Купио је МУП РСа унифирме домацих производјаца па су се покајали експресно. Хоцете да купују од вас а квалитет вам гори од кинеске робе. Услузност не мозе ни портирима униформе сити. Ако је истина да це да купе 5.11 онда стварно купују квалитетно.

Name

Није него

30.05.2017 08:11

Што трошити на униформе, кад немамо полиције, кад је она као и друге институције у служби власти тј. мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

30.05.2017 09:10

ТАКОЗВАНА ПОЛИЦИЈА.

Name

вип

30.05.2017 09:14

То и јесте униформисана и наоружана банда од стране власти. 80 % посто њих бави се криминалом. Најдражи реквизит им је таблица "СТОП". Сви су на саобраћајницама и насумице заустављају возила као да је на снази полицијски час. А што су униформе масне? Па од камиона. Мора се мало завући иза шлепе да се не види кад узима новац. А моторно уље се тешко пере.

Name

милан

30.05.2017 09:24

Ми да немамо странаца који се мјесају јос горе би нам било ето додик и елита из остатка дрзаве би се као договорили

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

30.05.2017 13:03

Полицији велики поздрав, зиви били свака њима цаст.

Name

к

31.05.2017 19:43

И треба полицијо зиви били.

Name

Полиција

30.05.2017 14:37

Доста сте варали и крали...купите дузни метар кинеског материјала по 3 КМ и продате га полицији по 80 КМ... свему додје крај...па и васем лоповлуку..

ОДГОВОРИТЕ