Олуја у Москви: Страдало 13 особа

Биланс жртава олујног времена које је јуче погодило главни град Русије порастао је на 13 погинулих и 105 повријеђених.

Свијет 30.05.2017 | 07:54
Олуја у Москви: Страдало 13 особа
Медији су првобитно јавили да је погинуло 11 особа, а да је 70 озбиљно повријеђено, али касније је стигао извјештај о још двије жртве — дјевојчици (11), на коју је пало дрво и мушкарцу (57), на кога је пала ограда.

Повријеђени су смјештени у десет болница у Москви, а званичници су упозорили да би број жртава могао да порасте. Московске службе за ванредне ситуације ангажоване су на уклањању дрвец́а, али нема извјештаја о некој вец́ој материјалној штети. Због невремена отказани су летови са аеродрома у Москви, док је линија брзог воза ка аеродрому "Внуково“ била обустављена док радници нису уклонили дрво са шина.

Према ријечима шефице московског Истражног комитета Јулије Иванове, епицентар олује захватио је сјевероисток и југозапад руске пријестонице.

Изузетно снажан вјетар оборио је више стотина стабала на пролазнике, а на лицу мјеста је од силине удараца погинуло петоро, док су остали подлегли повредама у болници. Током невремена оштец́ен је и кров Сенатског дворца у Кремљу, јављају медији.

РТ наводи да је олуја носила кровове са куц́а и да су поједине улице блокиране.