Oluja u Moskvi: Stradalo 13 osoba

Bilans žrtava olujnog vremena koje je juče pogodilo glavni grad Rusije porastao je na 13 poginulih i 105 povrijeđenih.

Svijet 30.05.2017 | 07:54
Oluja u Moskvi: Stradalo 13 osoba
Mediji su prvobitno javili da je poginulo 11 osoba, a da je 70 ozbiljno povrijeđeno, ali kasnije je stigao izvještaj o još dvije žrtve — djevojčici (11), na koju je palo drvo i muškarcu (57), na koga je pala ograda.

Povrijeđeni su smješteni u deset bolnica u Moskvi, a zvaničnici su upozorili da bi broj žrtava mogao da poraste. Moskovske službe za vanredne situacije angažovane su na uklanjanju drveća, ali nema izvještaja o nekoj većoj materijalnoj šteti. Zbog nevremena otkazani su letovi sa aerodroma u Moskvi, dok je linija brzog voza ka aerodromu "Vnukovo“ bila obustavljena dok radnici nisu uklonili drvo sa šina.

Prema riječima šefice moskovskog Istražnog komiteta Julije Ivanove, epicentar oluje zahvatio je sjeveroistok i jugozapad ruske prijestonice.

Izuzetno snažan vjetar oborio je više stotina stabala na prolaznike, a na licu mjesta je od siline udaraca poginulo petoro, dok su ostali podlegli povredama u bolnici. Tokom nevremena oštećen je i krov Senatskog dvorca u Kremlju, javljaju mediji.

RT navodi da je oluja nosila krovove sa kuća i da su pojedine ulice blokirane.



Izvor: Sputnjik

Komentari / 0

Ostavite komentar