Руски одговор Црној Гори

Посланику црногорске Демократске партије социјалиста (ДПС) Миодрагу Вуковићу био је забрањен улазак у Русију као одговор на санкције ЕУ против Москве којима се Црна Гора прикључила, изјавила је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Свијет 29.05.2017 | 17:56
Руски одговор Црној Гори
-Није тајна да се Црна Гора од самог почетка прикључила санкцијама ЕУ, укључујићи и персоналне. Увек смо говорили да остављамо право да предузимамо реципрочне мјере, како је то прихваћено у европској пракси - наводи се у изјави Захарове објављеној на сајту Министарства спољних послова Русије.

Захарова је додала да ће Црној Гори бити дато одговарајуће разјашњење.

Портпаролка руског МСП није одговорила на питање агенције Бета да ли забрана уласка Вуковићу у Русију, значи да у Русији постоји списак непожељних градјана Црне Горе.

Црногорско министарство спољних послова уручило је данас протестну ноту руском амбасадору у Подгорици Сергеју Грицају због јучерашњег задржавања посланика Миодрага Вуковића на аеродрому Домодедово у Москви.

Вуковић је јутрос по повратку у Црну Гору Радију Црне Горе казао да су му руске власти "одредиле задржавање и депортацију, јер је наводно на списку особа из Црне Горе које нису добродошле у Русију".

Вуковић је преко Москве путовао у Минск гдје је требало да учествује на парламентарном скупу Централно-европске иницијативе.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЦОЦЕ

29.05.2017 16:32

НЕ ТРЕБА ИМ ДАТИ НИ У СРБИЈУ А КАМОЛИ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбг

29.05.2017 19:29

Е јаки дестинација. Ево ја се добровољно одрицем посјете. Хаха ха...

Name

мијесање у унутрасње ствари

29.05.2017 16:33

Јел то није уплитање русије у унутрасње ствари Црне Горе,даље руке Руси од Суверене и независне Црне Горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.05.2017 18:55

Јбг брате. Не конташ. Биће да си приглуп.