Ruski odgovor Crnoj Gori

Poslaniku crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Miodragu Vukoviću bio je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na sankcije EU protiv Moskve kojima se Crna Gora priključila, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Svijet 29.05.2017 | 17:56
Ruski odgovor Crnoj Gori
-Nije tajna da se Crna Gora od samog početka priključila sankcijama EU, uključujići i personalne. Uvek smo govorili da ostavljamo pravo da preduzimamo recipročne mjere, kako je to prihvaćeno u evropskoj praksi - navodi se u izjavi Zaharove objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Zaharova je dodala da će Crnoj Gori biti dato odgovarajuće razjašnjenje.

Portparolka ruskog MSP nije odgovorila na pitanje agencije Beta da li zabrana ulaska Vukoviću u Rusiju, znači da u Rusiji postoji spisak nepoželjnih gradjana Crne Gore.

Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova uručilo je danas protestnu notu ruskom ambasadoru u Podgorici Sergeju Gricaju zbog jučerašnjeg zadržavanja poslanika Miodraga Vukovića na aerodromu Domodedovo u Moskvi.

Vuković je jutros po povratku u Crnu Goru Radiju Crne Gore kazao da su mu ruske vlasti "odredile zadržavanje i deportaciju, jer je navodno na spisku osoba iz Crne Gore koje nisu dobrodošle u Rusiju".

Vuković je preko Moskve putovao u Minsk gdje je trebalo da učestvuje na parlamentarnom skupu Centralno-evropske inicijative.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

COCE

29.05.2017 16:32

NE TREBA IM DATI NI U SRBIJU A KAMOLI U REPUBLIKU SRPSKU.

ODGOVORITE
Name

Jbg

29.05.2017 19:29

E jaki destinacija. Evo ja se dobrovoljno odricem posjete. Haha ha...

Name

mijesanje u unutrasnje stvari

29.05.2017 16:33

Jel to nije uplitanje rusije u unutrasnje stvari Crne Gore,dalje ruke Rusi od Suverene i nezavisne Crne Gore.

ODGOVORITE
Name

re

29.05.2017 18:55

Jbg brate. Ne kontaš. Biće da si priglup.