"Дјевојке знају како се освајају медаље"!

Србија у баражу за СП велики фаворит против Италије. Селектор Обрадовић рекао дда девојке знају како се освајају медаље на највећим такмичењима.

Остали спортови 30.05.2017 | 15:00
"Дјевојке знају како се освајају медаље"!
Женску рукометну репрезентацију Србије средином јуна очекују бараж мечеви против Италије за одлазак на Светско првенство у Немачкој.

Репрезентација ће 31. маја и 1. јуна одиграти двомеч са селекцијом Црне Горе након чега следи пут у Словенију на двомеч са домаћином 4. и 5. јуна. Тамо ће најбоље српске рукометашице остати на мини припремама све до првог дуела са Италијанкама у Падови 10. јуна. Други меч је на програму у Нишу четири дана касније.

Србија јунско окупљање завршава пријатељском утакмицом са Хрватском у Вировитици 16. јуна.

На почетку припрема репрезентација Србије одржала је конференцију за медије на којој су поред новог селектора Љубомира Обрадовића, говориле и повратнице у државни тим, Андреа Лекић и Сања Дамњановић, као и Тамара Георгијев.

Љубомир Обрадовић, селектор, овако је видео прво окупљање девојака у свом мандату:

"Ово је велика част за мене, али и обавеза да остваримо наше циљеве и жеље. Шта су то најбољи резултати, то знате и сами. Циљ је да одемо на Олимпијске Игре, и не само да одемо, већ и да освојимо нешто. До тада имамо два светска и једно европско првенство да урадимо неке нове ствари које су потребне за освајање медаља. Сања и Андреа знају како се освајају медаље и то ће преносити млађим саиграчицама. Циљ је и сабрати све врхунске играче, али код нас постоји увек оно АЛИ, које ћемо покушати да избришемо овог пута. Не желим да отварамо све карте. Имам максимално поверење у ове девојке са списка. Надам се да ће га оправдати својим играма и понашањем према најдражем дресу и народу који воли рукомет", рекао је селектор и додао:

"Не прецењујемо, ни потцењујемо никога. Доста екипа у данашњем рукомету игра на исти начин. Списак је направљен да девојке могу да играју на више места. Циљ ми је да нешто ново прикажемо и покушамо да изненадимо противника, да они размишљају о нама. Проблем сениорског рукомета је то да нема припрема. Одбојкаши имају по 60 дана, а ми имамо те ЕХФ недеље и пар дана пре великих такмичења. Нема пуно рада, зато је потребна максимална концентрација девојака које су искусне и играју у озбиљним срединама. Да се брзо прешалтају на клуб када оду одавде, а на репрезентацију када су ту.
Различити су системи рада, другачији захтеви."

После две и по године, репрезентативни дрес ће обући и Андреа Лекић:

"Мој осмех све говори. Тешко је објаснити колико смо срећне и задовољне што смо на овом месту - у рукометној кући. Волео бих да ове слике које красе просторије заменимо неким новим, лепшим. Свима је циљ исти. Желимо врхунске резултате. Искрено се радујем упознавању са новим селектором. Надам се плодном периоду у наредним годинама. Олимпијске игре биле би круна каријере. Тај низ такмичења која следи би требали да искористимо и донесемо срећу и нама, и целој Србији. Шта је било, било је. Размишљамо само о ономе што следи."

Сања Дамњановић, такође зна како се освајају медаље:

"Имамо пуно пријатељских утакмица пре Италијанки што ме радује, јер ћемо имати времена да се уиграмо. Фаворити смо у квалификацијама, али без обзира на све, то време треба искористити на што бољи начин. Радо смо се одазвале позиву. На прошлост не гледамо. Готово да сам и заборавила све ружно што се десило."

Светско првенство одржава се од 1. до 17. децембра у шест градова Немачке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар