"Djevojke znaju kako se osvajaju medalje"!

Srbija u baražu za SP veliki favorit protiv Italije. Selektor Obradović rekao dda devojke znaju kako se osvajaju medalje na najvećim takmičenjima.

Ostali sportovi 30.05.2017 | 15:00
"Djevojke znaju kako se osvajaju medalje"!
Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije sredinom juna očekuju baraž mečevi protiv Italije za odlazak na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Reprezentacija će 31. maja i 1. juna odigrati dvomeč sa selekcijom Crne Gore nakon čega sledi put u Sloveniju na dvomeč sa domaćinom 4. i 5. juna. Tamo će najbolje srpske rukometašice ostati na mini pripremama sve do prvog duela sa Italijankama u Padovi 10. juna. Drugi meč je na programu u Nišu četiri dana kasnije.

Srbija junsko okupljanje završava prijateljskom utakmicom sa Hrvatskom u Virovitici 16. juna.

Na početku priprema reprezentacija Srbije održala je konferenciju za medije na kojoj su pored novog selektora Ljubomira Obradovića, govorile i povratnice u državni tim, Andrea Lekić i Sanja Damnjanović, kao i Tamara Georgijev.

Ljubomir Obradović, selektor, ovako je video prvo okupljanje devojaka u svom mandatu:

"Ovo je velika čast za mene, ali i obaveza da ostvarimo naše ciljeve i želje. Šta su to najbolji rezultati, to znate i sami. Cilj je da odemo na Olimpijske Igre, i ne samo da odemo, već i da osvojimo nešto. Do tada imamo dva svetska i jedno evropsko prvenstvo da uradimo neke nove stvari koje su potrebne za osvajanje medalja. Sanja i Andrea znaju kako se osvajaju medalje i to će prenositi mlađim saigračicama. Cilj je i sabrati sve vrhunske igrače, ali kod nas postoji uvek ono ALI, koje ćemo pokušati da izbrišemo ovog puta. Ne želim da otvaramo sve karte. Imam maksimalno poverenje u ove devojke sa spiska. Nadam se da će ga opravdati svojim igrama i ponašanjem prema najdražem dresu i narodu koji voli rukomet", rekao je selektor i dodao:

"Ne precenjujemo, ni potcenjujemo nikoga. Dosta ekipa u današnjem rukometu igra na isti način. Spisak je napravljen da devojke mogu da igraju na više mesta. Cilj mi je da nešto novo prikažemo i pokušamo da iznenadimo protivnika, da oni razmišljaju o nama. Problem seniorskog rukometa je to da nema priprema. Odbojkaši imaju po 60 dana, a mi imamo te EHF nedelje i par dana pre velikih takmičenja. Nema puno rada, zato je potrebna maksimalna koncentracija devojaka koje su iskusne i igraju u ozbiljnim sredinama. Da se brzo prešaltaju na klub kada odu odavde, a na reprezentaciju kada su tu.
Različiti su sistemi rada, drugačiji zahtevi."

Posle dve i po godine, reprezentativni dres će obući i Andrea Lekić:

"Moj osmeh sve govori. Teško je objasniti koliko smo srećne i zadovoljne što smo na ovom mestu - u rukometnoj kući. Voleo bih da ove slike koje krase prostorije zamenimo nekim novim, lepšim. Svima je cilj isti. Želimo vrhunske rezultate. Iskreno se radujem upoznavanju sa novim selektorom. Nadam se plodnom periodu u narednim godinama. Olimpijske igre bile bi kruna karijere. Taj niz takmičenja koja sledi bi trebali da iskoristimo i donesemo sreću i nama, i celoj Srbiji. Šta je bilo, bilo je. Razmišljamo samo o onome što sledi."

Sanja Damnjanović, takođe zna kako se osvajaju medalje:

"Imamo puno prijateljskih utakmica pre Italijanki što me raduje, jer ćemo imati vremena da se uigramo. Favoriti smo u kvalifikacijama, ali bez obzira na sve, to vreme treba iskoristiti na što bolji način. Rado smo se odazvale pozivu. Na prošlost ne gledamo. Gotovo da sam i zaboravila sve ružno što se desilo."

Svetsko prvenstvo održava se od 1. do 17. decembra u šest gradova Nemačke.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar