Упитна већина за посебну сједницу

Посебна сједница са захтјевом опозиције за смјеном Владе Републике Српске требало би да се одржи у сриједу, али је врло упитно хоће ли бити усвојен дневни ред. Предсједница Владе Жељка Цвијановић, чију смјену траже у опозицији, не очекује ништа.

Република Српска 29.05.2017 | 15:22
Упитна већина за посебну сједницу
Како сада стоје ствари дневни ред посебне сједнице са темом захтјев опозиције за смјеном Владе неће бити усвојен. Предсједница Владе од сједнице у сриједу не очекује ништа.

Предсједник ДНС-а Марко Павић прије неколико дана није желио да открије како ће у Скупштини о смјени Владе да гласа његова странка. Предсједник Народне Скупштине Републике Српске и потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић, међутим, два дана пред посебну сједницу тврди да ДНС неће гласати ни за дневни ред.

"Мислим да би требало сачувати дигнитет Народне скупштине Републике Српске и да ћемо се тако понашати и на предстојећој посебној сједници. ДНС ће бити принципијелно против усвајања дневног реда", рекао је Недељко Чубриловић.

ДНС је званично због "Љубије" тражио смјену министра привреде Петра Ђокића. Жељка Цвијановић стаје у одбрану министра Социјалистичке партије тврдећи да је све одлуке доносила Влада.

Милорад Додик ДНС-у је одговорио тако што се "обрушио" на њиховог министра саобраћаја у Влади Српске Неђу Трнинића. Предсједник Владе најављује ускоро и о тој теми разговоре на нивоу коалиције.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица образлажући захтјев опозиције за смјеном владе рекао је да је ово најлошија Влада у историји Републике Српске и да би Жељка Цвијановић, умјесто на челу Владе, требало да буде у затвору. Цвијановићева се очигледно не слаже с том оцјеном.

Посебна сједница Народне скупштине на захтјев опозиције, а о теми смјена Владе требало би да буде одржана у сриједу 31. маја.

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БОБА

29.05.2017 13:31

АКО СЕ НЕ ИЗГЛАСА ТО ЈЕ СТРАХ НЕ ВИЂЕНИХ РАЗМЈЕРА СРЕТНО НАРОДЕ.У ДЕМОКРАТИЈИ СЕ ВЛАСТ МИЈЕЊА КАД ГОД НЕ РАДИ ДОБРО А У НАС КАО ДА ВЛАДА ТИТО.ТУ ЋЕ СЕ ПОКАЗАТИ И ЛОПОВЛУК И ДЕМОКРАТИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац прве категорије

29.05.2017 13:37

Дневни ред треба подрзати и позиција и опозиција да се цују и једни идруги а вецина нек одлуци дали це се влада мијењати или неце да сте цисти неби се ви бојали дневног реда не разумем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора_А

29.05.2017 14:00

Актуелна влада пропагира политику Папака. Нема резултата њеног рада. Влада се ипак неце одреци зелене гране на којој пребива. Оваква влада нема перспективе без обзора на било какве изјаве НС. Вријеме ради против ње. На залост тиме и против градјана РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

29.05.2017 14:19

Баш сам изненађен, чуј нема већину?!! Па како ће бит већина двадесетак посланика, то има једино у сзп! Само замлацују народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.05.2017 15:23

Непотребни су народни посланици, јер три предсједника владајуце коалиције одлуцују у кафани све а ови мулци у скупстини само дизу руке.

ОДГОВОРИТЕ