Upitna većina za posebnu sjednicu

Posebna sjednica sa zahtjevom opozicije za smjenom Vlade Republike Srpske trebalo bi da se održi u srijedu, ali je vrlo upitno hoće li biti usvojen dnevni red. Predsjednica Vlade Željka Cvijanović, čiju smjenu traže u opoziciji, ne očekuje ništa.

Republika Srpska 29.05.2017 | 15:22
Upitna većina za posebnu sjednicu
Kako sada stoje stvari dnevni red posebne sjednice sa temom zahtjev opozicije za smjenom Vlade neće biti usvojen. Predsjednica Vlade od sjednice u srijedu ne očekuje ništa.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić prije nekoliko dana nije želio da otkrije kako će u Skupštini o smjeni Vlade da glasa njegova stranka. Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske i potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, međutim, dva dana pred posebnu sjednicu tvrdi da DNS neće glasati ni za dnevni red.

"Mislim da bi trebalo sačuvati dignitet Narodne skupštine Republike Srpske i da ćemo se tako ponašati i na predstojećoj posebnoj sjednici. DNS će biti principijelno protiv usvajanja dnevnog reda", rekao je Nedeljko Čubrilović.

DNS je zvanično zbog "Ljubije" tražio smjenu ministra privrede Petra Đokića. Željka Cvijanović staje u odbranu ministra Socijalističke partije tvrdeći da je sve odluke donosila Vlada.

Milorad Dodik DNS-u je odgovorio tako što se "obrušio" na njihovog ministra saobraćaja u Vladi Srpske Neđu Trninića. Predsjednik Vlade najavljuje uskoro i o toj temi razgovore na nivou koalicije.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica obrazlažući zahtjev opozicije za smjenom vlade rekao je da je ovo najlošija Vlada u istoriji Republike Srpske i da bi Željka Cvijanović, umjesto na čelu Vlade, trebalo da bude u zatvoru. Cvijanovićeva se očigledno ne slaže s tom ocjenom.

Posebna sjednica Narodne skupštine na zahtjev opozicije, a o temi smjena Vlade trebalo bi da bude održana u srijedu 31. maja.

BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BOBA

29.05.2017 13:31

AKO SE NE IZGLASA TO JE STRAH NE VIĐENIH RAZMJERA SRETNO NARODE.U DEMOKRATIJI SE VLAST MIJENJA KAD GOD NE RADI DOBRO A U NAS KAO DA VLADA TITO.TU ĆE SE POKAZATI I LOPOVLUK I DEMOKRATIJA.

ODGOVORITE
Name

Borac prve kategorije

29.05.2017 13:37

Dnevni red treba podrzati i pozicija i opozicija da se cuju i jedni idrugi a vecina nek odluci dali ce se vlada mijenjati ili nece da ste cisti nebi se vi bojali dnevnog reda ne razumem.

ODGOVORITE
Name

dijaspora_A

29.05.2017 14:00

Aktuelna vlada propagira politiku Papaka. Nema rezultata njenog rada. Vlada se ipak nece odreci zelene grane na kojoj prebiva. Ovakva vlada nema perspektive bez obzora na bilo kakve izjave NS. Vrijeme radi protiv nje. Na zalost time i protiv gradjana RS.

ODGOVORITE
Name

Perica

29.05.2017 14:19

Baš sam iznenađen, čuj nema većinu?!! Pa kako će bit većina dvadesetak poslanika, to ima jedino u szp! Samo zamlacuju narod.

ODGOVORITE
Name

Ja

29.05.2017 15:23

Nepotrebni su narodni poslanici, jer tri predsjednika vladajuce koalicije odlucuju u kafani sve a ovi mulci u skupstini samo dizu ruke.

ODGOVORITE