Одлази из Владе и дијели поклоне

Одлазећи премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је министрима поделио књиге из своје библиотеке и додао да их је делио по "трики критеријуму" и да тачно зна зашто је коју књигу коме дао.

Србија 29.05.2017 | 12:42
Одлази из Владе и дијели поклоне
"Своје књиге сам делио, оставио сам у Влади полице које сам направио наследнику. То сам радио без владиног новца. Неко ће у неки лепши простор ући. Остало је још нека одела да изнесем", рекао је Вучић у разговору са новинарима после последње седнице владе коју је водио као премијер.

Како је рекао критеријум по коме је делио књиге је био чудан, да је тешко закључити зашто је коме коју поклонио и навео да их је бирао сам из своје библиотеке.

"Када сам куповао књиге морао сам гумицом да бришем цену", рекао је Вучић и додао да је свакоме од чланова кабинета написао и личну поруку.



"Некоме се допада, некоме не. Написао сам шта би можда могли да промене. Пожелео сам свима пуно среће и успеха", додао је Вучић.

Поновио је да је реч о потпуно различитим књигама.

"Не бисте претпоставили зашто је неко неку књигу добијао. Када Ивица добије о свим српским владарима, а Ана добије о Милану Стојадиновћу, Зорана о данима и годинама које су све промениле, а Небојша о победницима и како се постаје и остаје. Свакоме знам коме сам и због чега коју дао", истакао је одлазећи премијер и изабрани председник.

Вучић: Још нисам одлучио ко ће бити премијер



Изабрани председник Србије Александар Вучић рекао је данас да још није сасвим одлучио ко ће бити будући премијер.

"Предстоје још разговори. За мене је прекосутра веома важан дан и хоћу да протекне свечано. Онда ћемо имати седницу партије коју још водим. Затим ћемо имати разговоре са коалиционим партнерима", објаснио је Вучић.

Он је новинарима, након последње седнице владе коју је водио као премијер, истакао да све иде својим током у складу са роковима и датумима, како је обећао.

Такође је казао да ће се сутра похвалити са одличним економским резултатима.

Истакао је и да ћемо после пола године имати суфицит у буџету.

Србија је, како је додао, уз три или четири земље једна од ретких у Европи која ће имати суфицит.



Додао је да на пример "Јадранка уместо Европе добила Кину" те да је то учинио и из још једног разлога.

"Она је врло енергична и жестока у изражавању својих ставова, оданде је потребно још мало мира и другачијег филозофског приступа да добије и примени. Свакоме сам пронашао нешто. Шалио сам се највише на Вулинов рачун. Надам се да се није наљутио - рекао је Вучић.

Он је навео и да ће Сузана Васиљевић, његова саветница за медије, наставити да ради са њим.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ннн

29.05.2017 11:01

Знаци Сузана је способна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

29.05.2017 12:05

Дијели народну муку, ста га брига. Ми смо заиста луд народ.

Name

А иконе

29.05.2017 11:11

Мозда да подјели своје иконе.У тој странци свако ко има неку лову направио себи цркву с властитом фацом на иконама.Бозе помози.Ал ми станцамо свеце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

29.05.2017 11:20

Глуми опет лудило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

29.05.2017 16:01

А коју је за себе оставио ??

ОДГОВОРИТЕ