Odlazi iz Vlade i dijeli poklone

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po "triki kriterijumu" i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

Srbija 29.05.2017 | 12:42
Odlazi iz Vlade i dijeli poklone
"Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem", rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

"Kada sam kupovao knjige morao sam gumicom da brišem cenu", rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.



"Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha", dodao je Vučić.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

"Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao", istakao je odlazeći premijer i izabrani predsednik.

Vučić: Još nisam odlučio ko će biti premijer



Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da još nije sasvim odlučio ko će biti budući premijer.

"Predstoje još razgovori. Za mene je prekosutra veoma važan dan i hoću da protekne svečano. Onda ćemo imati sednicu partije koju još vodim. Zatim ćemo imati razgovore sa koalicionim partnerima", objasnio je Vučić.

On je novinarima, nakon poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer, istakao da sve ide svojim tokom u skladu sa rokovima i datumima, kako je obećao.

Takođe je kazao da će se sutra pohvaliti sa odličnim ekonomskim rezultatima.

Istakao je i da ćemo posle pola godine imati suficit u budžetu.

Srbija je, kako je dodao, uz tri ili četiri zemlje jedna od retkih u Evropi koja će imati suficit.



Dodao je da na primer "Jadranka umesto Evrope dobila Kinu" te da je to učinio i iz još jednog razloga.

"Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio - rekao je Vučić.

On je naveo i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nnn

29.05.2017 11:01

Znaci Suzana je sposobna?

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

29.05.2017 12:05

Dijeli narodnu muku, sta ga briga. Mi smo zaista lud narod.

Name

A ikone

29.05.2017 11:11

Mozda da podjeli svoje ikone.U toj stranci svako ko ima neku lovu napravio sebi crkvu s vlastitom facom na ikonama.Boze pomozi.Al mi stancamo svece....

ODGOVORITE
Name

Nenad

29.05.2017 11:20

Glumi opet ludilo.

ODGOVORITE
Name

Milena

29.05.2017 16:01

A koju je za sebe ostavio ??

ODGOVORITE