"Сви на бицикле": 300 учесника

У Српцу је јуче одржана традиционална рекреативно-еколошка манифестација "Сви на бицикле", популарна "Бициклијада", на којој је учествовало више од 300 љубитеља ножних двоточкаша из готово цијеле србачке општине. Њима су се придружиле и екипе бициклистичких клубова из Лакташа и Градишке.

Република Српска 29.05.2017 | 15:00
"Сви на бицикле": 300 учесника
У пратњи полиције, екипе Дома здравља и техничке службе, бициклисти су кренули са Градског трга и након дефилеа улицама овог града, запутили новом трасом дугом 27 километара до Манастира Осовица, гдје су, уз два одмора у Каоцима и Кобашу, стигли за три часа.

Код манастира Осовица, посвећеном Благовјестима Пресвете Богородице, учеснике ове манифестације дочекао је јеромонах Теофил који их је упознао са историјом ове светиње и њеном обновом.



Он је рекао да ће се освећење манастира обавити 25. јула, када се очекује долазак око четири хиљаде вјерника и других грађана из свих крајева Републике Српске и регије.

Уз добродошлицу, јеромонах манастира Теофил учесницима "Бициклијаде" приредио је и богат ручак и освјежавајућа пића.

Након ручка и одмора, бициклисти су се вратили у Србац без икаквим проблема, што је обрадовало организаторе – Бициклистички клуб Србац и Туристичку организацију ове општине, јер су учествовали бициклисти различитог узраста, од малишана које су пратили родитељи, до лица старије доби.

Предсједник србачког Бициклистичког клуба, Остоја Пејаковић, изразио је велико задовољство што се на бициклијаду сваке године одазива све већи број учесника, а овогодишња је, каже, до сада најмасовнија и најбоље организована.



„Захваљујем се свима који су материјално и организационо помогли да `Бициклијада` протекне на високом нивоу и без икаквих проблема. Овога пута умјесто трасе Србац – Горња Лепеница, одлучили смо се за нову трасу Србац – манастир Осовица. Показало се да је ова много сигурнија и лакша за организацију па ћемо и догодине ићи овом трасом“, каже Пејаковић.

Покровитељ "Бициклијаде" и овога пута била је општина, а начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Марко Михољчић казао је да је организатор ове манифестације оправдао повјерење и помоћ општине.



"Посебно је значајно што је све већи одзив бициклиста и што ово здраво превозно средство обожавају млади, што и јесте циљ ове рекреативне манифестације", каже Михољчић.

Србачка фирма "Тат-цом" за све учеснике обезбједила је медаље као награду за успјешно савладану дионице пута до манастира.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар