"Svi na bicikle": 300 učesnika

U Srpcu je juče održana tradicionalna rekreativno-ekološka manifestacija "Svi na bicikle", popularna "Biciklijada", na kojoj je učestvovalo više od 300 ljubitelja nožnih dvotočkaša iz gotovo cijele srbačke opštine. Njima su se pridružile i ekipe biciklističkih klubova iz Laktaša i Gradiške.

Republika Srpska 29.05.2017 | 15:00
"Svi na bicikle": 300 učesnika
U pratnji policije, ekipe Doma zdravlja i tehničke službe, biciklisti su krenuli sa Gradskog trga i nakon defilea ulicama ovog grada, zaputili novom trasom dugom 27 kilometara do Manastira Osovica, gdje su, uz dva odmora u Кaocima i Кobašu, stigli za tri časa.

Кod manastira Osovica, posvećenom Blagovjestima Presvete Bogorodice, učesnike ove manifestacije dočekao je jeromonah Teofil koji ih je upoznao sa istorijom ove svetinje i njenom obnovom.



On je rekao da će se osvećenje manastira obaviti 25. jula, kada se očekuje dolazak oko četiri hiljade vjernika i drugih građana iz svih krajeva Republike Srpske i regije.

Uz dobrodošlicu, jeromonah manastira Teofil učesnicima "Biciklijade" priredio je i bogat ručak i osvježavajuća pića.

Nakon ručka i odmora, biciklisti su se vratili u Srbac bez ikakvim problema, što je obradovalo organizatore – Biciklistički klub Srbac i Turističku organizaciju ove opštine, jer su učestvovali biciklisti različitog uzrasta, od mališana koje su pratili roditelji, do lica starije dobi.

Predsjednik srbačkog Biciklističkog kluba, Ostoja Pejaković, izrazio je veliko zadovoljstvo što se na biciklijadu svake godine odaziva sve veći broj učesnika, a ovogodišnja je, kaže, do sada najmasovnija i najbolje organizovana.



„Zahvaljujem se svima koji su materijalno i organizaciono pomogli da `Biciklijada` protekne na visokom nivou i bez ikakvih problema. Ovoga puta umjesto trase Srbac – Gornja Lepenica, odlučili smo se za novu trasu Srbac – manastir Osovica. Pokazalo se da je ova mnogo sigurnija i lakša za organizaciju pa ćemo i dogodine ići ovom trasom“, kaže Pejaković.

Pokrovitelj "Biciklijade" i ovoga puta bila je opština, a načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Marko Miholjčić kazao je da je organizator ove manifestacije opravdao povjerenje i pomoć opštine.



"Posebno je značajno što je sve veći odziv biciklista i što ovo zdravo prevozno sredstvo obožavaju mladi, što i jeste cilj ove rekreativne manifestacije", kaže Miholjčić.

Srbačka firma "Tat-com" za sve učesnike obezbjedila je medalje kao nagradu za uspješno savladanu dionice puta do manastira.

BN televizija (S.К.)

Komentari / 0

Ostavite komentar