Заев представио састав Владе

Мандатар за премијера Македоније и лидер Социјалдемократске странке Македоније (СДСМ) Зоран Заев објавио је вечерас састав нове коалиционе Владе, коју треба да потврди Собрање.

Регион 29.05.2017 | 07:08
Заев представио састав Владе
Како јављају македонски медији, нова влада ће имати 15 ресорних министара и шест министара без портфеља. Како се наводи, предложено је да у саставу владе буде 10 министара из СДСМ-а, пет из албанске партије ДУИ, а у саставу владе требало би да буду и представници Алијансе за Албанце.

Раније данас пропали су преговори са покретом Беса о учешћу у новој влади. СДСМ се тим поводом огласио саопштењем да "врата и даље остају отворена за сарадњу са Бесом".

"Упркос слагању са Бесом, током наших преговора, да дијелимо посвећеност хитним реформама за демократски и европски развој Македоније, нисмо успјели да се споразумемо о одређеним питањима. Врата остају отворена за сарадњу што се тиче подршке реформама које треба да буду примјењене у Македонији и по питањима која су од заједничког интереса за градане наше земље", навео је СДСМ у саопштењу.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар