Zaev predstavio sastav Vlade

Mandatar za premijera Makedonije i lider Socijaldemokratske stranke Makedonije (SDSM) Zoran Zaev objavio je večeras sastav nove koalicione Vlade, koju treba da potvrdi Sobranje.

Region 29.05.2017 | 07:08
Zaev predstavio sastav Vlade
Kako javljaju makedonski mediji, nova vlada će imati 15 resornih ministara i šest ministara bez portfelja. Kako se navodi, predloženo je da u sastavu vlade bude 10 ministara iz SDSM-a, pet iz albanske partije DUI, a u sastavu vlade trebalo bi da budu i predstavnici Alijanse za Albance.

Ranije danas propali su pregovori sa pokretom Besa o učešću u novoj vladi. SDSM se tim povodom oglasio saopštenjem da "vrata i dalje ostaju otvorena za saradnju sa Besom".

"Uprkos slaganju sa Besom, tokom naših pregovora, da dijelimo posvećenost hitnim reformama za demokratski i evropski razvoj Makedonije, nismo uspjeli da se sporazumemo o određenim pitanjima. Vrata ostaju otvorena za saradnju što se tiče podrške reformama koje treba da budu primjenjene u Makedoniji i po pitanjima koja su od zajedničkog interesa za gradane naše zemlje", naveo je SDSM u saopštenju.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar