Дачић: Сарадња главни приоритет

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је у Истанбулу да је регионална сарадња један од главних спољнополитичких приоритета Србије, која подржава сваку иницијативу чији је циљ промоција дијалога, мултилатерална економска сарадња и јачање регионалних добросусједских односа.

Регион 21.05.2017 | 11:33
Дачић: Сарадња главни приоритет
Дачић је на специјалном састанку Савјета министара иностраних послова земаља чланица Организације за црноморску економску сарадњу /БСЕЦ/ истакао да је утисак да се тежи јачању интензитета сарадње, на бази узајамних интереса.

Он је нагласио да је значај БСЕЦ-а у томе што доприноси повећању стабилности, безбједности и општег просперитета, те да резултати БСЕЦ-а из претходног периода намећу императив даљег унапређења сарадње и реализацију конкретних пројеката у областима од заједничког интереса.

“Организација за црноморску економску сарадњу пружа јединствен погодан оквир за унапређење сарадње и јачање поверења у региону”, истакао је Дачић у свом говору.



Дачић сматра неопходним да повезивањем привредних субјеката Организација истовремено има улогу носиоца стабилног и одрживог развоја у овом делу свијета.

“Економска димензија сарадње има улогу значајног, а врло често и круцијалног елемента повезивања земаља региона. При томе имајмо у виду стратешки, инфраструктурни и економски значај региона Црног мора који као такав представља велики развојни потенцијал”, навео је Дачић.

Дачић је закључио да је на земљама чланицама да кроз развој међусобне сарадње, стварају услове за просперитет и јачају међусобну солидарност да би обезбиједили мир у региону, навели су из Министарства спољних послова Србије.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саинт Тропез

21.05.2017 12:30

Ови су само за брати памук.

ОДГОВОРИТЕ