Dačić: Saradnja glavni prioritet

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u Istanbulu da je regionalna saradnja jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja podržava svaku inicijativu čiji je cilj promocija dijaloga, multilateralna ekonomska saradnja i jačanje regionalnih dobrosusjedskih odnosa.

Region 21.05.2017 | 11:33
Dačić: Saradnja glavni prioritet
Dačić je na specijalnom sastanku Savjeta ministara inostranih poslova zemalja članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju /BSEC/ istakao da je utisak da se teži jačanju intenziteta saradnje, na bazi uzajamnih interesa.

On je naglasio da je značaj BSEC-a u tome što doprinosi povećanju stabilnosti, bezbjednosti i opšteg prosperiteta, te da rezultati BSEC-a iz prethodnog perioda nameću imperativ daljeg unapređenja saradnje i realizaciju konkretnih projekata u oblastima od zajedničkog interesa.

“Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju pruža jedinstven pogodan okvir za unapređenje saradnje i jačanje poverenja u regionu”, istakao je Dačić u svom govoru.



Dačić smatra neophodnim da povezivanjem privrednih subjekata Organizacija istovremeno ima ulogu nosioca stabilnog i održivog razvoja u ovom delu svijeta.

“Ekonomska dimenzija saradnje ima ulogu značajnog, a vrlo često i krucijalnog elementa povezivanja zemalja regiona. Pri tome imajmo u vidu strateški, infrastrukturni i ekonomski značaj regiona Crnog mora koji kao takav predstavlja veliki razvojni potencijal”, naveo je Dačić.

Dačić je zaključio da je na zemljama članicama da kroz razvoj međusobne saradnje, stvaraju uslove za prosperitet i jačaju međusobnu solidarnost da bi obezbijedili mir u regionu, naveli su iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Saint Tropez

21.05.2017 12:30

Ovi su samo za brati pamuk.

ODGOVORITE