Шта се ТО догодило у црногорском првенству?!

Ко ће понијети 10. титулу шампиона Црне Горе у фудбалу знаће се тек након што се одиграју утакмице последњег кола првенства а за трофеј до тада конкуришу формално чак четири екипе!

Фудбал 21.05.2017 | 23:45
Шта се ТО догодило у црногорском првенству?!
Рапосред на табели фудбалског првенства Црне Горе уочи последњег кола првенства, биће познат тек након сједнице Дисциплинске комисије ФСЦГ која треба да донесе одлуку како ће регистровати утакмицу Будућности и Младости прекинуту у 67 минуту при минималном вођству гостију због пожара на сјеверној трибини стадиона!

До пожара је дошло због пиротехничког дивљања домаћих навијача, након чега је судија позвао играче да напусте терен а делегат меча прекинуо меч на 20 минута. Након паузе, делегат је процијенио да се нису стекли услови за наставак утакмице и њен такмичарски епилог препуштен је Дисцплинској комисији ФСЦГ. 

Без обзира како дисциплинци црногорске "куће фудбала" буду регистровали меч Будућности и Младости, може се закључити да ће 10. шампионат Црне Горе у “најважнијој споредној ствари” бити упамћен као најнеизвјеснији одкако је основано такмичење! Коло прије краја, наиме, за шампионски пехар конкуришу чак четири тима, од чега три са подједнаким шансама, односно истим бодовним салдом! 

Прецизније, највјероватније са истим селдом јер би дисциплинска комисија ФСЦГ могла да санкционише Будућност одузимањем бодова због пропуста у организацији меча против Младости која ће, извјесно, освојити три бода за "зеленим столом" (3:0),потшо "варвари" нису били спремни да гледају побједу градског ривала за зеленим тереном...

Извјесно је дакле да завршну рунду шампионата са 54 освојена бода чека Зета, да ће Младост имати исти салдо након састанка дисциплинаца црногорске “куће фудбала”, да је Сутјеска теоретски још у игри са 52 бода…

Будућнос чека одлуку ФСЦГ са 54 бода и извјесно је да их неће имати више, а вјероватно да ће салдо "плаво-бијелих" бити тањи…

Овакав преокрет донекле има ноту "поетске правде" јер је нови лидер црногорског “прволигашког каравана” Зета на терену у минулих 32 кола освојила 60 бодова али је остала без 6 бодова за “зеленим столом”. Зети су, подсјетимо, бодови одузети и због баналног преступа бившег финансијера И предсјендика клуба Радојице Раја Божовића који је, упркос доживотној суспензији од стране ФСЦГ, посјетио просторије за службена лица након једног првенственог меча.

Оваква завршница трке за титулу чинила се невјероватном на полусезони коју је Будућност завршила са 11 бодова више од првог пратиоца, актуелног првака и градског ривала Млаодсти. На могућност да се у борбу за титулу умијешају Зета и Сутјеска вјероватно нису рачунали ни највећи оптимисти у овим клубовима, нарочито након сјајних игара и резултата Будућности у припремном периоду.

Након што су “плаво-бијели” у претходних 12 кола освојили 8 од могућих 36 бодова, оно што се многима чинило немогућим постало је реалност. Сурова за тифозе Будућности “варваре” који су данас у очајању пиротехничким балом реаговали на кулминацију агоније свог тима, и тако навјероватније преузели и дио одговорности за губитак, донедавно се чнило већ освојене треће титуле првака Црне Горе…

Уколико Будућност не буде санкционисана одузимањем бодова, "плаво-бијели" ће, упркос свему, имати највеће шансе да освоје титулу јер у последњем колу чекају већ отписано Јединствоа у случају побједа Младости и Зете имала би најбољи међусобни скор јер има побједу више против Младости а исти салод у мечевима са Зетом која има исти скор у мечевима против Младости.

Укратко фотофиниш фудбалског првенства за анале, колико Дисиплинска комисија ФСЦГ не буде строга према Будућности као што је била према Зети...

РЕЗУЛТАТИ 32. КОЛА:

Будућност – Младост 0:1 (ПРЕКИНУТО У 67. МИНУТУ)
Иван Нововић 61.

Јединство – Петровац  3:1
Еникс Кријешторац 45, Шоја Накахара 49. Орхан Хајровић 90. - Ненад Вујовић 31.

Рудар – Грбаљ  0:0

Искра – Сутјеска  1:0
Јасмин Муховић 43.

Бокељ – Дечић  2:1
Лазар Пајовић 41, Александар Мацановић 78. - Урош Ђурановић 45.

Ловћен – Зета  0:3
Васко Калезић 12, 59, Балша Божовић 55.

ТАБЕЛА: Будућност (-1) 54, Зета 54,  Сутјеска 52, Младост (-1) 51, Дечић 49, Искра 48, Грбаљ 43, Рудар 42, Петровац 39, Бокељ 36, Ловћен 34,  Јединство 14.

ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА (27. мај): Будућност - Јединство, Младост - Ловћен, Зета - Бокељ, Дечић - Искра, Сутјеска - Рудар, Грбаљ - Петровац. 

Уколико након последњег одиграног кола два тима на врху буду имали исти број бодова примјењује се члан 60 Правилника о фудбалским такмичењима који каже да ако два или више тимова имају исти збир освојених бодова, за утврђивање пласмана на табели ће се користити критеријуми по сљедећем редосљеду:

а) већи број бодова освојених на утакмицама односних тимова;

б) боља гол-разлика остварена на утакмицама односних тимова;

ц) већи број укупно постигнутих голова на утакмицама односних тимова;

д) већи број голова голова постигнутих у гостима на утакмицама односних тимова.

Међусобни резултати између четири првопласирана тима:

Будућност - Сутјеска (1:1 , 4:2, 0:1) , Будућност - Младост (1:0, 2:1, 0:1 прениуто у 67. минуту) , Будућност - Зета ( 1:0 , 1:1 , 0:1) , Сутјеска - Младост ( 1:2 , 1:1 , 3:1) , Сутјеска - Зета (0:1 ,0:0 , 1:2) , Младост - Зета ( 0:0 , 1:0 , 0:1).

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар