Лам и Алонсо се као шампиони опростили од фудбала!

Навијачи Бајерна, њих 75. 000 знало је како да испрати у пензију своју легенду клуба.

Фудбал 21.05.2017 | 23:30
Лам и Алонсо се као шампиони опростили од фудбала!
Бек и капитен Бајерна Филип Лам одиграо је у 33. години своју 517. и последњу утакмицу у професионалној каријери за клуб из Минхена. Каријеру је у Минхену истовремено завршио и Шпанац Ћаби Алонсо.

Лам је своју пензију најавио у фебруару ове године, а касније је исто учинио и Шпанац.

Бајерн је у њиховој последњој утакмици савладао Фрајбург са 4:1, а још раније је убедљиво осигурао титулу са 15 бодова вишка у односу на Лајпциг.

Лам је током богате каријере као капитен водио Бајерн из Минхена до свих највећих фудбалских трофеја. Освојио је Лигу шампиона 2013. године, Светско првенство годину дана касније са репрезентацијом Немачке у којој је тада носио капитенску траку.

И од Бундеслиге се опрашта као шампион. Осам пута је подизао пехаре првака Немачке, које је освајао играјући са Оливером Каном, Меметом Шолом, Бастијаном Швајнштајгером. Бајерн је у последњих пет година узастопно освајао титулу, а "Милионери" су последњи који су је освојили пре полудеценијске доминације Бајерна.

Карл Хајнц Румениге је Лама издвојио као једног од великана Бајерна. Лам је у клуб дошао са 11 година, а дебитовао је у њему 2002. године. Девет година после Оливера Кана, Филип Лам ће бити примљен у Кућу славних баварског клуба.

"И на терену и ван њега се понашао као капитен, био је веома важна особа за овај клуб" рекао је Румениге.

У утакмици против Фрајбурга замењен је пет минута пре последњег судијског звиждука, поздравио се са свим саиграчима, после чега су уследиле овације са трибина. Филип Лам је са клубом чији је капитен од 2011. године освојио 22 трофеја. Алонсо је за три године у клубу освојио три титуле, Куп и Суперкуп, а и Алонсо може да се похвали освајањем титуле светског првака са Шпанијом 2010. године.

Истог дана су у фудбалску легенду отишла два велика играча.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар