Lam i Alonso se kao šampioni oprostili od fudbala!

Navijači Bajerna, njih 75. 000 znalo je kako da isprati u penziju svoju legendu kluba.

Fudbal 21.05.2017 | 23:30
Lam i Alonso se kao šampioni oprostili od fudbala!
Bek i kapiten Bajerna Filip Lam odigrao je u 33. godini svoju 517. i poslednju utakmicu u profesionalnoj karijeri za klub iz Minhena. Karijeru je u Minhenu istovremeno završio i Španac Ćabi Alonso.

Lam je svoju penziju najavio u februaru ove godine, a kasnije je isto učinio i Španac.

Bajern je u njihovoj poslednjoj utakmici savladao Frajburg sa 4:1, a još ranije je ubedljivo osigurao titulu sa 15 bodova viška u odnosu na Lajpcig.

Lam je tokom bogate karijere kao kapiten vodio Bajern iz Minhena do svih najvećih fudbalskih trofeja. Osvojio je Ligu šampiona 2013. godine, Svetsko prvenstvo godinu dana kasnije sa reprezentacijom Nemačke u kojoj je tada nosio kapitensku traku.

I od Bundeslige se oprašta kao šampion. Osam puta je podizao pehare prvaka Nemačke, koje je osvajao igrajući sa Oliverom Kanom, Memetom Šolom, Bastijanom Švajnštajgerom. Bajern je u poslednjih pet godina uzastopno osvajao titulu, a "Milioneri" su poslednji koji su je osvojili pre poludecenijske dominacije Bajerna.

Karl Hajnc Rumenige je Lama izdvojio kao jednog od velikana Bajerna. Lam je u klub došao sa 11 godina, a debitovao je u njemu 2002. godine. Devet godina posle Olivera Kana, Filip Lam će biti primljen u Kuću slavnih bavarskog kluba.

"I na terenu i van njega se ponašao kao kapiten, bio je veoma važna osoba za ovaj klub" rekao je Rumenige.

U utakmici protiv Frajburga zamenjen je pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, pozdravio se sa svim saigračima, posle čega su usledile ovacije sa tribina. Filip Lam je sa klubom čiji je kapiten od 2011. godine osvojio 22 trofeja. Alonso je za tri godine u klubu osvojio tri titule, Kup i Superkup, a i Alonso može da se pohvali osvajanjem titule svetskog prvaka sa Španijom 2010. godine.

Istog dana su u fudbalsku legendu otišla dva velika igrača.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar